Kultur

Chance the Rapper til Roskilde Festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Den indflydelsesrige amerikanske rapper optræder fredag aften på Roskilde Festivals Orange Scene. Den særegne indie-singer-songwriter Sharon Van Etten og den fremadstormende Lizzo er også blandt de seks tilføjelser til årets plakat.

Læs mere

Ville du have været velklædt i vikingetiden?

Skrevet af Roskilde Nyheder.

tekstil1Gratis foredrag om de mange spændende tekstilprojekter i Sagnlandet Lejre, når tekstilarkæolog Ida Demant og cand.pæd.didaktik i materiel kultur Lone Brøns-Pedersen fortæller om rekonstruktioner af fund af tekstiler

Læs mere

Patrick Dorgan & Stine Bramsen på Gimle

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Den 21. februar 2019 indtager Patrick Dorgan scenen på Gimle, der er højaktuel med duetten 'Can't Let It Go' sammen med Stine Bramsen. Duetten tager lige fart som #18 på den Danske Airplay Chart og var i sidste uge det mest spillede nummer på P4.

Læs mere

Stjerneskud og legender til Roskilde Festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Den franske popheltinde Christine and The Queens og hiphop-crewet Brockhampton debuterer på festivalen, mens synth-pop-duoen Tears for Fears spiller deres første danske koncert i årtier. I alt føjer Roskilde Festival 18 nye kunstnere til næste års festival.

Læs mere

Roskilde Explorer - Outdoor Escape Game

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Sommeren er slut og vinteren er lige om hjørnet. Det er ikke til at være på vandet, men det stopper ikke Roskilde Kajakpolo & SUP. Den seneste nye outdoor aktivitet, der er blevet lanceret, er et explorer og outdoor escape game.

Læs mere

Travis Scott til Roskilde Festival 2019

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Roskilde Festival indleder 2019-offentliggørelserne med én af hiphoppens mest aktuelle superstjerner. Travis Scott får selskab af de sprudlende danske popkonger Scarlet Pleasure, de amerikanske metal-legender Testament og yngre kometer som Julia Holter, Alma og Tirzah. De første 12 ud af 180 musiknavne er nu afsløret, og billetsalget starter 30. oktober.

Læs mere

Roskilde gør det frivilligt

Skrevet af Roskilde Nyheder.

I uge 39 sætter Roskilde Kommune og Roskilde Festival spot på kommunens mange tusinde frivillige. Det sker ved gratis arrangementer med inspiration, debat og lækker mad.

Læs mere

Roskilde Festival nærmer sig udsolgt

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Roskilde Festival kan snart melde udsolgt af de 80.000 partout-billetter til årets festival. Hvis man har besluttet sig for at tage på Roskilde Festival i år, er det derfor en god idé at købe sin billet hurtigst muligt.

Læs mere

Programmet for Byparkskoncerterne 2018

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Når de lange, lyse sommeraftener er over os, er det tid til koncerter i Byparken. Byparkskoncerterne i Roskilde foregår fire tirsdage i juli i Byparken, som ligger på bakken mellem Domkirken og Vikingeskibsmuseet.

 

Læs mere

Farv æg og smag på landbokonens påskesnaps

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Farv påskeæg med naturfarver, snit et piskeris, hør historierne bag påskens mange traditioner og prøvesmag påskeæggets tro følgesvend, påskesnapsen, der var 1800-tallets husråd mod alskens dårligdomme.

Læs mere

T- 5 hours

Skrevet af Roskilde Nyheder.

18489644 10155074574076265 8852435872804997793 oA Tribe Called Quest kan ikke gennemføre en række planlagte europæiske koncerter.

Læs mere

Åbent Kulturhus

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Foreningerne og institutionerne i Borup Kulturhus åbner for tredie gang Kulturhuset for byens borgere.

 

Læs mere

Kul på i Kunstsmedjen

Skrevet af Rosilde Nyheder.

Tre stærke bands fyrer op i Kunstsmedjen på Musicon: Heldigvis er øllene kolde og eksotiske ved ’Indian Summer Tripple Koncert’ lørdag den 16. september.

Kunstsmedjen på Musicon, der i forvejen er kendt for galleri og kreative værksteder tager nu også musikken ind i huset. Leder af Kunstsmedjen, Erik Schwartzbald. fortæller :

-Vi vil gerne åbne op for musikken på Kunstsmedjen her på Musicon og ind i mellem tilbyde koncerter med mindre navne. Måske ikke nødvendigvis alt for etableredenavne, men som har noget at byde på. Det skal være kvalitet.

-I første omgang arrangerer vi koncertaftenen: Indian Summer tripple Koncert og her har vi sammensat en virkelig interessant aften med tre meget lovende upcoming bands, siger Kunstsmedjens Erik Schwartzbald og lover fest og farver i forbindelse med den tredobbelte koncert..

Omtalte arrangement finder sted lørdag 16. september. Tidspunktet er klokken 20 i Kunstsmedjen på Musicon i Roskilde.

Fra København kommer bandet ’igen igen’. Det sidste halve år har bandet høstet erfaring, bifald og succes på klubscenerne i København og på mindre festivaler ude i landet med sin bløde og kantede, men også skarpe og skrøbelige rock.

Teksterne er på dansk, og de handler om det menneskelige, det jordnære, hvad livet byder på af stort og småt, og hvad gør man så? 'igen igen’ spiller på egne livserfaringer – uden af den grund at forfalde til navlepilleri.

Fra Roskilde kommer den lokale duo ’Vera & Hjørdis’, som bevæger sig i et melodisk og historiefortællende univers. Musikken henter sine klangfarver i alt fra tangenter, mandolin og akustisk trompet, over vokalharmonier og elektronisk musik. De er begge vokset op i Roskilde, og inspirationen hentes både hjemme i baghaven og på rejser til fjerne afkroge af verden. De går begge på musikuddannelsen MGK. 

Fra København/Roskilde/ kommer ’Turbinen’.

’Turbinen’ spiller støvet elektrorock, og bandet formår med sjælden inderlighed at gå i kødet på de store følelser. Deres musik spænder fra det stille melodiske til skramlende og storladne arrangementer. Det er smukt og nådesløst. Larmende og lindrende. ’Turbinen’ har flere gange spillet i Roskilde, men København og omegn har også haft glæde af deres medrivende koncerter.

Billetter 50,- ved netkøb på www.facebook.com/whateverbooking.  Billetkøb i døren ved selve arrangementet: 75,- kroner.

 

Fredsmusik i Borup

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Fredsmusik i Borup. Det musikalske fredsprojekt Middle East Peace Orchestra, kan opleves i Borup Kulturhus i februarDet musikalske fredsprojekt Middle East Peace Orchestra, kan opleves i Borup Kulturhus i februar.

Læs mere

Nak en julegås!

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Alt efter økonomisk formåen har julegås, and, som på billederne her, og flæskesteg siden 1600 tallet været populære dele af julemenuenVær med og oplev gåsens vej fra grøftekant til julebord med Sagnlandet Lejre.

Læs mere

Fernisering hos Galleri LABR

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Fernisering finder sted Lørdag d. 27. september kl. 13-16 og alle er velkommen til åbningen hvor de 2 kunstnere vil være tilstedeLauge Voigts skulpturer og Niels Valentins billedverden mixes sammen på vidunderlig vis og begge kunstnere vil være til stede.

Læs mere

Hør vikingesagn i nattemørket

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Det er ikke hver dag, du får mulighed for at opleve Sagnlandet efter lukketid. Billedet viser Sagnlandets rekonstruerede vikingeskibssætning efter solnedgang.Sagnlandet Lejre viderefører en gammel tradition, når der fredag i efterårsferien tændes op for bål, hygge og historiefortælling til en aften med 'fortællinger i natten'.

Læs mere

Stentøj og malerier i Borup

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Lillian Binderup Jensen og Ida Harsløf holder fernisering søndag den 12. oktober, hvor begge kunstnere vil være til stede, og udstillingen kan ses på lørdage og søndage kl. 14-16 frem til 16. novemberSkovbo Kunstforenings næste udstilling i Borup Kulturhus er en retrospektiv udstilling med stentøj og malerier af Lillian Binderup Jensen og Ida Harsløf.

Læs mere

Roskilde med i "Copenhagen Pride Parade"

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Under navnet ”Viking Pride” deltager Roskilde for første gang nogensinde med egen lastbil og paradegruppe i Copenhagen Pride’s parade, som går gennem hovedstaden den 30. august 2014.Under navnet ”Viking Pride” deltager Roskilde for første gang nogensinde med egen lastbil og paradegruppe i Copenhagen Pride’s parade, som går gennem hovedstaden den 30. august 2014.

Læs mere

Flere artikler...