Arctic challenge – på telttur i minus 32 grader

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Arctic challenge – på telttur i minus 32 graderKom med Lars Brygmann til Nordøstgrønland. Et sjovt og indsigtsfuldt foredrag, hvor Lars fortæller dig om alle de ting, han ikke lige havde forberedt sig på.

At gå 400 km på ski i det øde og bidende kolde Nordøstgrønland er noget Lars aldrig troede, han ville komme til. Men det gjorde han – og det endda sammen med ni krigsveteraner med forskellige skader. Hele gruppen havde én ting til fælles: Viljen til at overvinde sig selv og gennemføre en ekstrem udfordring.

Veteranerne havde besluttet at gennemføre ekspeditionen, som selv de færreste uden skader ville kunne klare, for at flytte egne grænser såvel fysisk som psykisk på trods af benamputeringer, PTSD og andre krigsskader.


Lars og to fotografer var med for at dokumentere hele turen fra start til slut. Gruppen var isoleret og uden kontakt til omverden i de 32 dage ekspeditionen varede, og Lars kom både tæt på de enkelte veteraners personlige historier og blev presset helt ud til kanten.

Han oplevede en indædt kamp mod både naturen og egne grænser, og det gik op for ham, hvad en ekstrem udholdenhedsprøve som denne krævede, og mange ting blev sat i perspektiv. Oplev Lars fortælle om den både grænseoverskridende og fantastiske oplevelse for livet med ned til 32 minusgrader, total udmattelse og lidt for nysgerrige isbjørne.
 
Publikum siger:
 
Virkelig inspirerende om udholdenhed og beslutning.
 
Fantastisk foredrag.
 
Vi sad som tryllebundet af hans jordnære fortælling, der præsenterede de store udfordringer på en facon, vi alle kunne forholde os til.
 
Man følte næsten man selv havde været med på turen.
 
Helt fantastisk og fængslende foredrag. Jeg kunne have lyttet til ham i flere timer.
 
Super Super - tænk at være "handicappet" på deres måde, fyldt med gå på mod og klar til at gribe chancen til at være på telttur i minus 32 grader (tænker på veteranerne) - det giver eftertanke til at yde lidt mere selv og sammen.
 
SPÆNDENDE fortælling - Jeg kunne have lyttet til den endnu ;-)
 
 

LARS BRYGMANN
Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Lars Brygmann skulle være skuespiller. Tilfældigheder gjorde, at den uddannede tømrer kastede sig over skuespillet, og han har gennem årene markeret sig som en ypperlig karakterskuespiller på teatret, film og i TV-serier – ikke mindst i de lidt indadvendte roller som den gådefulde sporhund La Cour i »Rejseholdet« og efterforskningslederen John Wagner i »Dicte«
Med humor og nærvær tager Lars Brygmann dig med på sin spændende rejse til Grønland.
  
Dørene åbner kl. 18.30
 
Foredrag kl. 19:00 – 20:30

Torsdag, 24-10-2019 @ 19:00 | Hotel Prindsen-Guldaldersalen, Roskilde

Link til billetter: https://www.ticketmaster.dk/event/HPR2410S?language=da-dk

 
Læs mere om Lars Brygmann her: https://www.onedecision.dk/foredragsholder/lars-brygmann/
 
 
Såfremt du har spørgsmål til dette arrangement, kan du kontakte os på 31327770 eller på  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.