Roskilde Dyrskue er nu åbnet

Skrevet af Morten Bune.

Roskilde Dyrskue er nu åbnetHøj sol, lang kø på vejene omkring Roskilde og uddelinger af ærespræmierne til kvæg, heste, geder med mere – med andre ord er Roskilde Dyrskue i fuld gang.

Det er 44. gang, at skuet finder sted, og det er det største i mange år. Der har været en overvældende interesse for at udstille, og særligt fødevareudstillingen er stor i år.


Det var traditionen tro formanden, Povl Fritzner, der bød velkommen på Ring 1. Og så fik fødevareminister Mette Gjerskov ordet.

Hun er vokset op på Roskildeegnen og føler sig meget hjemme på skuet. Hun understregede, at Danmark ER et landbrugsland, og at vækst og natur naturligvis kan gå hånd i hånd. Roskildes borgmester, Joy Mogensen, fortalte, at man absolut ikke kunne kalde dyrskuet 40, fed og færdig. Hun var stolt af at lægge hus til.


De næste tre dage viser skuet landbruget frem for de besøgende. Skuet formidler det moderne, danske landbrug i alle dets facetter. Og det er her, de besøgende kan møde landbruget, de danske kvalitetsfødevarer, producenter, forhandlere og ikke mindst dyrene i øjenhøjde.


Vi ses på dyrskuet i dag og frem til søndag.

Roskilde Dyrskue er nu åbnet

Foto: Thomas Nielsen