Musik

Chance the Rapper til Roskilde Festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Den indflydelsesrige amerikanske rapper optræder fredag aften på Roskilde Festivals Orange Scene. Den særegne indie-singer-songwriter Sharon Van Etten og den fremadstormende Lizzo er også blandt de seks tilføjelser til årets plakat.

Læs mere

Patrick Dorgan & Stine Bramsen på Gimle

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Den 21. februar 2019 indtager Patrick Dorgan scenen på Gimle, der er højaktuel med duetten 'Can't Let It Go' sammen med Stine Bramsen. Duetten tager lige fart som #18 på den Danske Airplay Chart og var i sidste uge det mest spillede nummer på P4.

Læs mere

Stjerneskud og legender til Roskilde Festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Den franske popheltinde Christine and The Queens og hiphop-crewet Brockhampton debuterer på festivalen, mens synth-pop-duoen Tears for Fears spiller deres første danske koncert i årtier. I alt føjer Roskilde Festival 18 nye kunstnere til næste års festival.

Læs mere

Travis Scott til Roskilde Festival 2019

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Roskilde Festival indleder 2019-offentliggørelserne med én af hiphoppens mest aktuelle superstjerner. Travis Scott får selskab af de sprudlende danske popkonger Scarlet Pleasure, de amerikanske metal-legender Testament og yngre kometer som Julia Holter, Alma og Tirzah. De første 12 ud af 180 musiknavne er nu afsløret, og billetsalget starter 30. oktober.

Læs mere

T- 5 hours

Skrevet af Roskilde Nyheder.

18489644 10155074574076265 8852435872804997793 oA Tribe Called Quest kan ikke gennemføre en række planlagte europæiske koncerter.

Læs mere

Kul på i Kunstsmedjen

Skrevet af Rosilde Nyheder.

Tre stærke bands fyrer op i Kunstsmedjen på Musicon: Heldigvis er øllene kolde og eksotiske ved ’Indian Summer Tripple Koncert’ lørdag den 16. september.

Kunstsmedjen på Musicon, der i forvejen er kendt for galleri og kreative værksteder tager nu også musikken ind i huset. Leder af Kunstsmedjen, Erik Schwartzbald. fortæller :

-Vi vil gerne åbne op for musikken på Kunstsmedjen her på Musicon og ind i mellem tilbyde koncerter med mindre navne. Måske ikke nødvendigvis alt for etableredenavne, men som har noget at byde på. Det skal være kvalitet.

-I første omgang arrangerer vi koncertaftenen: Indian Summer tripple Koncert og her har vi sammensat en virkelig interessant aften med tre meget lovende upcoming bands, siger Kunstsmedjens Erik Schwartzbald og lover fest og farver i forbindelse med den tredobbelte koncert..

Omtalte arrangement finder sted lørdag 16. september. Tidspunktet er klokken 20 i Kunstsmedjen på Musicon i Roskilde.

Fra København kommer bandet ’igen igen’. Det sidste halve år har bandet høstet erfaring, bifald og succes på klubscenerne i København og på mindre festivaler ude i landet med sin bløde og kantede, men også skarpe og skrøbelige rock.

Teksterne er på dansk, og de handler om det menneskelige, det jordnære, hvad livet byder på af stort og småt, og hvad gør man så? 'igen igen’ spiller på egne livserfaringer – uden af den grund at forfalde til navlepilleri.

Fra Roskilde kommer den lokale duo ’Vera & Hjørdis’, som bevæger sig i et melodisk og historiefortællende univers. Musikken henter sine klangfarver i alt fra tangenter, mandolin og akustisk trompet, over vokalharmonier og elektronisk musik. De er begge vokset op i Roskilde, og inspirationen hentes både hjemme i baghaven og på rejser til fjerne afkroge af verden. De går begge på musikuddannelsen MGK. 

Fra København/Roskilde/ kommer ’Turbinen’.

’Turbinen’ spiller støvet elektrorock, og bandet formår med sjælden inderlighed at gå i kødet på de store følelser. Deres musik spænder fra det stille melodiske til skramlende og storladne arrangementer. Det er smukt og nådesløst. Larmende og lindrende. ’Turbinen’ har flere gange spillet i Roskilde, men København og omegn har også haft glæde af deres medrivende koncerter.

Billetter 50,- ved netkøb på www.facebook.com/whateverbooking.  Billetkøb i døren ved selve arrangementet: 75,- kroner.

 

Fredsmusik i Borup

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Fredsmusik i Borup. Det musikalske fredsprojekt Middle East Peace Orchestra, kan opleves i Borup Kulturhus i februarDet musikalske fredsprojekt Middle East Peace Orchestra, kan opleves i Borup Kulturhus i februar.

Læs mere

Jack White på Roskilde Festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Jack White spiller årets sidste koncert på Orange Scene.

Som en af sin generations absolut største rock ikoner er det ikke nogen hr hvem-som-helst, der kommer til at lukke årets festival.

Læs mere

Øv altså Drake aflyser koncert

Skrevet af Roskilde Nyheder.

rake aflyser koncert på Roskilde Festival på grund af sygdomDrake aflyser koncert på Roskilde Festival på grund af sygdom

Drake er forhindret i at gennemføre tre koncerter i weekenden på grund af sygdom.

Det betyder, at han ikke spiller den planlagte koncert på Roskilde Festivals Orange Scene søndag aften. Roskilde Festival arbejder i øjeblikket på at finde en ny kunstner til Orange Scene.

Læs mere

Roskilde Bypark koncerter 2014

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Roskilde Bypark koncerter foregår hver tirsdag i juli. Underholdningen er for folk i alle aldre - også for børn. Børneprogrammet foregår ved Kulturbussen på asfalten foran Pipers hus mellem kl. 19.00 og 21.00.

Læs mere

Hvad skal du se på Roskilde?

Skrevet af Simon Larsen.

Er du dykket ned i årets program og har fundet alle de små nichekunstnere, som du ikke vidste faldt i din smag?

Nej, vel? Hvis du deler min musiksmag, eller bare leder efter inspiration til at lægge en slagplan for din tur rundt på festivalpladsen, håber jeg du vil finde min guide brugbar.

Foto: Christian Hjort

Læs mere

Roskilde Festival er også camping og sjov

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Camping liv og glade dage på Roskilde FestivalMusikken er for mange et fint tilbehør til det frie liv i festival ugen. Camping livet med kolde drikke, lidt røg og telthygge med venner og andre festivaldeltagere er for rigtig mange det centrale når de tager til Roskilde festival.

Læs mere

The Rolling Stones til Roskilde Festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Rolling Stones på Roskilde Festival 2014Et af rockhistoriens mest ikoniske rockbands gæster sommerens Roskilde Festival. Dermed vender The Rolling Stones tilbage til den enestående orange scene, som gruppen selv skabte for snart 40 år siden.

Læs mere

Sidste Bypark koncert

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Sidste Byparkskoncert i RoskildeDe lange, lyse sommeraftener er over os, og det er tid til koncerter i Byparken. Denne tirsdag med både fællessang og klassiske toner.

Læs mere

Angel Haze på Cosmopol "runs New York"

Skrevet af Morten Bune.

En af de koncerter som vi på redaktionen har ventet på skulle på scenen kl. 02.15 lørdag nat – desværre var koncerten meget forsinket, det er irriterende, men intet er så skidt, så det ikke er godt for noget for vi smed musik anmelder hatten og besluttede at vi ville benyttede lejligheden til at smutte forbi Meyers og prøve deres ”ribbensteg sandwich”.

Læs mere

Rihanna satte gang i festen.

Skrevet af Morten Bune.

Så har et af årets hovednavne været på orange scene og selv om hun havde lidt svært med at komme til tiden var det vært at vente på.

Læs mere

Så er festivalen for alvor i gang

Skrevet af Morten Bune.

Kandrick Lamar på Arena kl. 20.30
For mit vedkommen startede festivalen i går på Arena,  da Comptons nye stjerne Kendrick Lamar gik på senen med en bladning af oldschool beats ala Dr. Dre tilsat nye ideer.

Læs mere

Byparkskoncerter i Roskilde

Skrevet af Roskilde.dk.

Roskilde ByparkskoncerterDe kolde, mørke vinterdage er blevet skiftet ud med de lange, lyse sommeraftener og det betyder, at det er ved at være tid til koncerter i Byparken.

Læs mere

Så blev hegnet væltet

Skrevet af Morten Bune.

35.000 feststemte festivalgæster sikrede en forrygende åbning af Roskilde Festivals campingområder lørdag aften. Nu venter otte dages oplevelsesrejse. Det gik hurtigt, og det var festligt, da omkring 35.000 gæster indtog Roskilde Festivals grønne og uberørte campingarealer for at sætte deres lejre op.

Læs mere

Overnat i penthouse på roskilde festival

Skrevet af dagens.dk.

Når Roskilde Festival inden længe sparkes i gang, så er det ikke alle, der skal bo i et lunkent telt med dunst af sure sokker og dåseleverpostej. For på festivalens kommende Dream City lægger frivillige lige nu sidste hånd på et kæmpe inka-pyramide-agtigt monstrum af farverigt træ, som i sidste ende får navnet 'Happy Mountain'.

Læs mere

Pladeselskab advarer - Pas på ugyldige billetter.

Skrevet af Dagens.dk.

Universal advarer om at købe billetter til Roskilde Festival, som er mærket 'Universal Music'. Selvom de er sendt med posten for ni dage siden, så er en stor bunke Roskilde Festival-billetter fra Universal Music ikke nået frem til køberne endnu.

Læs mere

Åben havefest for alle - kom frisk!

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Lokale musikere mellem 15 og 65 år leverer lyd til havefesten og det levende bevis på, at Roskilde er og bliver en musisk by.FESTLIGT – FOLKELIGT - FORNØJELIGT - og ihvertfald mindst ligeså uformelt og hyggeligt som sidste år. I år er havefesten blevet til Go Orange søndagshotspot. Det er her det sker søndag op til festivalen.

Læs mere

Hvad vil vi se på Roskilde Festival

Skrevet af Simon Larsen.

Årets Roskilde Festival er lige rundt om hjørnet, og der venter os som sædvanligt et regulært overflødighedshorn af kvalitetskoncerter. Vi har spurgt Simon Larsen hvad han vil se og høre, her er hvad han skriver.

Læs mere

Roskilde Nyheder på Roskilde Festival 2013

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Pressekort til Roskilde Festival 2013Det er os en oprigtig stor glæde, at vi netop er blevet godkendt som en del af pressekorpset til Roskilde Festival 2013. Roskilde Festival er meget musik, men er også så meget andet end det.

Læs mere

Metallica spiller på Roskilde Festival.

Skrevet af Roskilde Nyheder.

metallicaMetallica spille deres eneste europæiske show denne sommer på Roskilde Festival. Legenderne tager en kort pause fra deres indspilning af deres nye album for at besøge Roskilde for første gang i 10 år.

Læs mere