Kul på i Kunstsmedjen

Skrevet af Rosilde Nyheder.

Tre stærke bands fyrer op i Kunstsmedjen på Musicon: Heldigvis er øllene kolde og eksotiske ved ’Indian Summer Tripple Koncert’ lørdag den 16. september.

Kunstsmedjen på Musicon, der i forvejen er kendt for galleri og kreative værksteder tager nu også musikken ind i huset. Leder af Kunstsmedjen, Erik Schwartzbald. fortæller :

-Vi vil gerne åbne op for musikken på Kunstsmedjen her på Musicon og ind i mellem tilbyde koncerter med mindre navne. Måske ikke nødvendigvis alt for etableredenavne, men som har noget at byde på. Det skal være kvalitet.

-I første omgang arrangerer vi koncertaftenen: Indian Summer tripple Koncert og her har vi sammensat en virkelig interessant aften med tre meget lovende upcoming bands, siger Kunstsmedjens Erik Schwartzbald og lover fest og farver i forbindelse med den tredobbelte koncert..

Omtalte arrangement finder sted lørdag 16. september. Tidspunktet er klokken 20 i Kunstsmedjen på Musicon i Roskilde.

Fra København kommer bandet ’igen igen’. Det sidste halve år har bandet høstet erfaring, bifald og succes på klubscenerne i København og på mindre festivaler ude i landet med sin bløde og kantede, men også skarpe og skrøbelige rock.

Teksterne er på dansk, og de handler om det menneskelige, det jordnære, hvad livet byder på af stort og småt, og hvad gør man så? 'igen igen’ spiller på egne livserfaringer – uden af den grund at forfalde til navlepilleri.

Fra Roskilde kommer den lokale duo ’Vera & Hjørdis’, som bevæger sig i et melodisk og historiefortællende univers. Musikken henter sine klangfarver i alt fra tangenter, mandolin og akustisk trompet, over vokalharmonier og elektronisk musik. De er begge vokset op i Roskilde, og inspirationen hentes både hjemme i baghaven og på rejser til fjerne afkroge af verden. De går begge på musikuddannelsen MGK. 

Fra København/Roskilde/ kommer ’Turbinen’.

’Turbinen’ spiller støvet elektrorock, og bandet formår med sjælden inderlighed at gå i kødet på de store følelser. Deres musik spænder fra det stille melodiske til skramlende og storladne arrangementer. Det er smukt og nådesløst. Larmende og lindrende. ’Turbinen’ har flere gange spillet i Roskilde, men København og omegn har også haft glæde af deres medrivende koncerter.

Billetter 50,- ved netkøb på www.facebook.com/whateverbooking.  Billetkøb i døren ved selve arrangementet: 75,- kroner.