Kultur

Åbent Kulturhus

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Foreningerne og institutionerne i Borup Kulturhus åbner for tredie gang Kulturhuset for byens borgere.

 

Læs mere

Kul på i Kunstsmedjen

Skrevet af Rosilde Nyheder.

Tre stærke bands fyrer op i Kunstsmedjen på Musicon: Heldigvis er øllene kolde og eksotiske ved ’Indian Summer Tripple Koncert’ lørdag den 16. september.

Kunstsmedjen på Musicon, der i forvejen er kendt for galleri og kreative værksteder tager nu også musikken ind i huset. Leder af Kunstsmedjen, Erik Schwartzbald. fortæller :

-Vi vil gerne åbne op for musikken på Kunstsmedjen her på Musicon og ind i mellem tilbyde koncerter med mindre navne. Måske ikke nødvendigvis alt for etableredenavne, men som har noget at byde på. Det skal være kvalitet.

-I første omgang arrangerer vi koncertaftenen: Indian Summer tripple Koncert og her har vi sammensat en virkelig interessant aften med tre meget lovende upcoming bands, siger Kunstsmedjens Erik Schwartzbald og lover fest og farver i forbindelse med den tredobbelte koncert..

Omtalte arrangement finder sted lørdag 16. september. Tidspunktet er klokken 20 i Kunstsmedjen på Musicon i Roskilde.

Fra København kommer bandet ’igen igen’. Det sidste halve år har bandet høstet erfaring, bifald og succes på klubscenerne i København og på mindre festivaler ude i landet med sin bløde og kantede, men også skarpe og skrøbelige rock.

Teksterne er på dansk, og de handler om det menneskelige, det jordnære, hvad livet byder på af stort og småt, og hvad gør man så? 'igen igen’ spiller på egne livserfaringer – uden af den grund at forfalde til navlepilleri.

Fra Roskilde kommer den lokale duo ’Vera & Hjørdis’, som bevæger sig i et melodisk og historiefortællende univers. Musikken henter sine klangfarver i alt fra tangenter, mandolin og akustisk trompet, over vokalharmonier og elektronisk musik. De er begge vokset op i Roskilde, og inspirationen hentes både hjemme i baghaven og på rejser til fjerne afkroge af verden. De går begge på musikuddannelsen MGK. 

Fra København/Roskilde/ kommer ’Turbinen’.

’Turbinen’ spiller støvet elektrorock, og bandet formår med sjælden inderlighed at gå i kødet på de store følelser. Deres musik spænder fra det stille melodiske til skramlende og storladne arrangementer. Det er smukt og nådesløst. Larmende og lindrende. ’Turbinen’ har flere gange spillet i Roskilde, men København og omegn har også haft glæde af deres medrivende koncerter.

Billetter 50,- ved netkøb på www.facebook.com/whateverbooking.  Billetkøb i døren ved selve arrangementet: 75,- kroner.

 

Fredsmusik i Borup

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Fredsmusik i Borup. Det musikalske fredsprojekt Middle East Peace Orchestra, kan opleves i Borup Kulturhus i februarDet musikalske fredsprojekt Middle East Peace Orchestra, kan opleves i Borup Kulturhus i februar.

Læs mere

Nak en julegås!

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Alt efter økonomisk formåen har julegås, and, som på billederne her, og flæskesteg siden 1600 tallet været populære dele af julemenuenVær med og oplev gåsens vej fra grøftekant til julebord med Sagnlandet Lejre.

Læs mere

Fernisering hos Galleri LABR

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Fernisering finder sted Lørdag d. 27. september kl. 13-16 og alle er velkommen til åbningen hvor de 2 kunstnere vil være tilstedeLauge Voigts skulpturer og Niels Valentins billedverden mixes sammen på vidunderlig vis og begge kunstnere vil være til stede.

Læs mere

Hør vikingesagn i nattemørket

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Det er ikke hver dag, du får mulighed for at opleve Sagnlandet efter lukketid. Billedet viser Sagnlandets rekonstruerede vikingeskibssætning efter solnedgang.Sagnlandet Lejre viderefører en gammel tradition, når der fredag i efterårsferien tændes op for bål, hygge og historiefortælling til en aften med 'fortællinger i natten'.

Læs mere

Stentøj og malerier i Borup

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Lillian Binderup Jensen og Ida Harsløf holder fernisering søndag den 12. oktober, hvor begge kunstnere vil være til stede, og udstillingen kan ses på lørdage og søndage kl. 14-16 frem til 16. novemberSkovbo Kunstforenings næste udstilling i Borup Kulturhus er en retrospektiv udstilling med stentøj og malerier af Lillian Binderup Jensen og Ida Harsløf.

Læs mere

Roskilde med i "Copenhagen Pride Parade"

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Under navnet ”Viking Pride” deltager Roskilde for første gang nogensinde med egen lastbil og paradegruppe i Copenhagen Pride’s parade, som går gennem hovedstaden den 30. august 2014.Under navnet ”Viking Pride” deltager Roskilde for første gang nogensinde med egen lastbil og paradegruppe i Copenhagen Pride’s parade, som går gennem hovedstaden den 30. august 2014.

Læs mere

Danmarks sundeste festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Nu får begrebet ’festival’ en helt ny betydning, når sommerens sundeste festival slår dørene op, og inviterer sportsinteresserede, helse bevidste folk, raw food entusiaster, veganere og andre interesserede indenfor.

Læs mere

Jack White på Roskilde Festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Jack White spiller årets sidste koncert på Orange Scene.

Som en af sin generations absolut største rock ikoner er det ikke nogen hr hvem-som-helst, der kommer til at lukke årets festival.

Læs mere

Øv altså Drake aflyser koncert

Skrevet af Roskilde Nyheder.

rake aflyser koncert på Roskilde Festival på grund af sygdomDrake aflyser koncert på Roskilde Festival på grund af sygdom

Drake er forhindret i at gennemføre tre koncerter i weekenden på grund af sygdom.

Det betyder, at han ikke spiller den planlagte koncert på Roskilde Festivals Orange Scene søndag aften. Roskilde Festival arbejder i øjeblikket på at finde en ny kunstner til Orange Scene.

Læs mere

Roskilde Bypark koncerter 2014

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Roskilde Bypark koncerter foregår hver tirsdag i juli. Underholdningen er for folk i alle aldre - også for børn. Børneprogrammet foregår ved Kulturbussen på asfalten foran Pipers hus mellem kl. 19.00 og 21.00.

Læs mere

Hvad skal du se på Roskilde?

Skrevet af Simon Larsen.

Er du dykket ned i årets program og har fundet alle de små nichekunstnere, som du ikke vidste faldt i din smag?

Nej, vel? Hvis du deler min musiksmag, eller bare leder efter inspiration til at lægge en slagplan for din tur rundt på festivalpladsen, håber jeg du vil finde min guide brugbar.

Foto: Christian Hjort

Læs mere

Livsstilsdage på Ledreborg

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Livsstilsdage yder på alt fra mode og blomster til lokale råvarer og en svævetur over parken, når Slotsporten åbnes til livsstilsdagene den 29. maj - 1. juni.Livsstilsdage byder på alt fra mode og blomster til lokale råvarer og en svævetur over parken, når Slotsporten åbnes til livsstilsdagene den 29. maj - 1. juni.

Læs mere

Fernisering og udstilling i galleri LABR

Skrevet af Roskilde Nyheder.

June Jin - a true gentlemanKom og mød kunstneren og vær med til åbningen lørdag d. 3. maj kl. 13-16. June Jin giver med denne udstilling et lille indblik i den nordiske mands maskulinitet samt hans relation til begrebet lykke.

Læs mere

Vikingesporet - 10 Km og ½ Marathon

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Vikingesporet - 10 Km og ½ MarathonLøbets start og mål afvikles på plænen foran Vikingeskibsmuseet med de mange fantastiske fund af mere end 1000 år gamle vikingeskibe i den smukke historiske by Roskilde.

Læs mere

Roskilde Festival er også camping og sjov

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Camping liv og glade dage på Roskilde FestivalMusikken er for mange et fint tilbehør til det frie liv i festival ugen. Camping livet med kolde drikke, lidt røg og telthygge med venner og andre festivaldeltagere er for rigtig mange det centrale når de tager til Roskilde festival.

Læs mere

The Rolling Stones til Roskilde Festival

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Rolling Stones på Roskilde Festival 2014Et af rockhistoriens mest ikoniske rockbands gæster sommerens Roskilde Festival. Dermed vender The Rolling Stones tilbage til den enestående orange scene, som gruppen selv skabte for snart 40 år siden.

Læs mere

DM i Hip Hop den 9. marts 2014 i Roskilde

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Danmarksmesterskaberne i Hip Hop den 9. marts 2014 i RoskildeSøndag den 9. marts afholdes Danmarksmesterskaberne i Hip Hop i Roskilde Idræt- & Kongrescenter.
Konkurrencen starter kl. 13:00 og slutter ca. kl. 17:30. (dørene åbner kl.12.00)

Læs mere

Oplev forhistorisk vinterliv

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Både for stenalderjægeren og jernalderbonden var udfordringerne mange i en kold vinter. Hør hvordan fortidens mennesker holdt frosten fra døren, når arkæolog Laurent Mazet sætter spot på fortidens vinterlivHør om livet blandt fortidens mennesker fra stenalder til jernalder når frosten bider og vinteren er streng søndag den 23. februar, når arkæolog og ansvarlig for oldtidsområderne i Sagnlandet Lejre Laurent Mazet inviterer til særrundvisning i vinterlandskabet.

Læs mere

Historisk håndværk i sin bedste alder

Skrevet af Roskilde Nyheder.

Historisk håndværk i sin bedste alderFra 28.-31. januar mødes knap 100 professionelle fortidsformidlere i Lejre til erfaringsdeling og fagligt træf. Anledningen er 35 års jubilæet for det danske netværk 'Historiske Værksteder'.

Læs mere

Flere artikler...