5 gode iPad-spil til børn

 

Derfor giver vi dig her en liste over 5 gode børnespil til iPad. Nogle er ren underholdning, mens andre indeholder et element af undervisning. Uanset indholdet kan du dog være sikker på, at de holder en høj kvalitet og kan fastholde barnets interesse i længere tid.

Ellevilde Ellas Sommereventyr

Du kender måske Ellevilde Ella fra DR Ramasjang, der sender den populære tegnefilm. Hovedpersonen optræder også i flere apps, og jeg har her valgt min favorit fra serien.

Der er ingen negativitet eller dårligt humør i Ellas verden. Her er kun smil, latter og sjove kommentarer, og Ella kan gøre ethvert barn i godt humør.

Kurt Ravn har lagt stemme til, og Ellevilde Ellas Sommereventyr er en særdeles fængende app, der på trods af den lidt pebrede pris på 30 kr. er stærkt anbefalelsesværdig.

Hent Ellevilde Ellas Sommereventyr her.

Taljagt

Denne app kombinerer på glimrende vis indlæring, underholdning og social omgang.

Konceptet er mildest talt simpelt. Barnet bliver præsenteret for et regnestykke og en række svarmuligheder og skal vælge den rigtige. Det er selvfølgelig god træning i matematik, og i forhold til gammeldags opgaver på papir fastholder app’en barnets opmærksomhed i meget længere tid.

Den helt store fordel ved app’en er dog muligheden for at spille op til fire spillere samtidig. Jeg har flere gange set fire børn være så opslugte af app’en, at de er nærmest umulige at komme i kontakt med – og hvornår ser man ellers sådan et engagement i matematik?

App’en lærer barnet at lægge til og trække fra, men ikke at gange eller dividere. Til gengæld kan sværhedsgraden indstilles, så stykkernes resultater går fra 10 til 200.

Taljagt koster 12 kr.

Hent Taljagt her.

Cykelmyggen Egon

Den altid populære historie om Egon findes nu også i en app-udgave.

Mratin Brygmann gør det fremragende som oplæser, og har barnet ikke tålmodighed til at høre hele historien fra ende til anden, er der mulighed for at springe frit mellem kapitlerne.

App’en koster 18 kr. og er alle pengene værd. Sammenlignet med en traditionel bog må det siges at være et nærmest symbolsk beløb, og mange børn finder desuden større glæde ved app-versionen.

Hent Cykelmyggen Egon her.

Børnequiz

Ikke overraskende en quiz for børn. Mere overraskende er det, at spørgsmålene er velformulerede og varierede, og at der er over 400 af dem.

App’en adskiller sig fra andre quizzer ved at uddybe svarene på spørgsmålene. Barnet får altså ikke kun det rigtige svar, men også en kort forklaring eller yderligere informationer om emnet. Det er en meget elegant måde at tilføre app’en et undervisningselement, uden det går ud over underholdningsværdien.

Mange udviklere ville nok vælge at gå lidt på kompromis med grafikken i en app i denne genre, men det er ikke tilfældet her. Det visuelle indtryk er lige så gennemarbejdet som den resterende del af app’en og er med til at gøre den til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Børnequiz er selvfølgelig på dansk og koster 24 kr., men det er absolut en lav pris, da app’en underholder børnene i adskillige timer.

Hent Børnequiz her.

Captain Skyro

Et godt, billigt og simpelt spil, der ikke lærer barnet noget, men som til gengæld er et rigtig godt tidsfordriv på eksempelvis en lang biltur.

Vores helt er blevet tvunget til at gå planken ud og skal nu finde tilbage til sit skib, og det skal spilleren hjælpe ham med.

Det kræver, at alle spillets 40 baner bliver gennemført, men det er ikke altid let, for der er mange forhindringer på vejen.

Nogle baner kan spilles igennem uden de store problemer, mens andre volder større vanskeligheder. Heldigvis indeholder hver bane en række såkaldte checkpoints. Dør spilleren på en bane, skal han ikke starte helt forfra, men ryger kun tilbage til det seneste checkpoint.

Til en pris på kun 6 kr. er der masser af underholdning for pengene.

Hent Captain Skyro her.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto