Hjælp til angsthåndtering rykker online

Angst og bekymring blandt børn og unge kan være ekstra voldsom i en tid, hvor intet er, som det plejer at være. Mange forældre mangler lige nu værktøjer til at hjælpe deres børn med at håndtere angsten. Den hjælp kan de fremadrettet få via online-platformen Zoom, fortæller formand for Foreningen for børn med angst, Mia Kristina Hansen.

 

”I foreningen er vi så heldige at have fået økonomisk støtte til at oprette digitale workshops, som kan hjælpe alle de forældre, der lige nu føler sig alene. Angst og bekymring blandt børn og unge har længe været en stigende udfordring, og Corona-krisen kan forværre angsten – både på grund af frygten for sygdommen i sig selv, men i høj grad også på grund af den ændrede og uforudsigelige hverdag, sygdommen har ført med sig,” fortæller hun.

Hun er derfor glad for at kunne yde akut hjælp til de familier, som sidder isoleret derhjemme og mangler konkrete redskaber og forståelse fra andre forældre i samme situation.

 

”Vi oplever, at det giver håb og lettelse at tale med ligesindede. Som forælder til et barn med angst kan man let få følelsen af, at det er en selv, der er noget galt med, og at man gør noget forkert. Gennem foreningens workshops vil vi forsikre forældrene om, at de ikke er alene. Min søn har haft slem angst, og jeg kan selv huske den lettelse, jeg følte, første gange jeg mødtes med andre forældre, der var i samme situation som mig. Det fællesskab var en uvurderlig hjælp for mig som mor – og dermed også for min søn,” siger Mia Kristina Hansen.

 

I første omgang var det Corona-krisen, som fik foreningen til at oprette forældre-workshops på Zoom, men Mia Kristina Hansen ser nu mulighed for at fortsætte initiativet efter Corona.

”Mange forældre har i forvejen svært ved at forlade hjemme på grund af deres barns angst, og her kan det digitale initiativ være en hjælp fremadrettet. På den måde kan en ellers mørk periode heldigvis også bringe noget positivt med sig,” fastslår hun.

 

Foreningens Online-workshops er blevet til med støtte fra TrygFonden og Velliv Foreningen. Første workshop finder sted den 5. maj, og alle forældre kan tilmelde sig via boernmedangst.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto