Er det tid til det indre arbejde – hvordan skaber du selv dit liv?

Hvad betyder det egentlig, at have foden under eget bord, at selv tage action, at selv beslutte hvilken vej livet fører en?

Dette er spørgsmål, som de hos Engells Univers vil forsøge at svare på i denne artikel, og som de kan hjælpe med til at definere specifikt for dig. Vi søger ofte svarene uden for os selv, men de ligger allerede inde i dig selv. Der skal bare åbnes op ind til dem. Men først er det vigtigt at forstå, at uanset hvad der sker derude i livet, er du selv ansvarlig for dig og dit liv.

Tesen er, at det er dit syn på livet, der former det.
Det er dig der skaber dit liv, vælger, om du ønsker at se dit liv i et positivt eller negativt lys. Tænker du, at alt det der sker i dit liv er synd for dig, at det har du ingen skyld i – så har du måske taget dine nærsynede briller på. Og ja, tiden nu kan være svær for mange. Men det er også en tid for refleksion, en tid til at kigge nærmere på sit liv, på det du vil eller ikke vil. Have fokus på det der virker og mindre på det, der ikke virker.

Er det nemt? Nej, ikke på den korte bane. Men skifter du spor nu, hvor tiden er til det ifølge sol, måne og stjerner, betyder denne brydning med gamle indgroede vaner, fordomme og indstuderede mønstre, nye muligheder. Du kan skabe fundamentet for et nyt liv på den lange bane.

Du ved nok, hvad du ikke ønsker – men hvad ønsker du dig egentlig?
Så ønsker du forandring til det positive, som denne tid byder op til, er du nød til selv at mærke ind, eller få hjælp til at finde vejen tilbage til dig selv, tilbage til hvem du er, og hvad du ønsker. Og hvordan ved man, hvad man ønsker sig, hvis det er gemt i en støvet pose bagerst i hjertekuglen til mere gunstige tider?

Man graver og graver og graver i hukommelsen, i følelserne og finder dét frem, som gør en glad. Glad for livet, glad for at være til med det, der er.

Grav i hukommelsen, og start i det små
Hukommelsen er en sjov størrelse. Den lukker op og ned efter for godt befindende, og derfor skal den have hjælp til at skabe nye spor i hjernen. Lister er en god idé til at få hukommelsen på gled. Skab en liste over de små ting, der gør dig glad, lister over, hvad du forelskede dig i hos manden/konen, lister over hvorfor det er sjovt at hygge med børnene. Hvorfor, hvordan og hvorledes ønsker du dette tilbage i dit liv? I små portioner, som en bølge eller noget, der bare altid ER, i små doser, i store doser, som livets bølgegang nu engang byder på.

Er der huller i din vej, så erkend dem og kom videre
Lad huller være huller, erkend de er der, og gå så uden om, stil dig på bakketoppen af dit liv, få overblik og gå så ned i moradset og ryd op, find ting frem, støv dem af, ryst liv i dem igen, for til syvende og sidst er det dig, der skaber dit liv, ingen andre.

Er der hjælp at hente derude?
Er det virkelig muligt at få et nyt syn på ens liv set udefra? At blive rystet i sine grundvolde og se tingene fra en helt ny eller måske gammel gemt vinkel? Er det muligt, at få svar på de spørgsmål, der vil føre en videre ad en positiv vej? Er der nogen, der kan holde dig i hånden i din proces med at finde hjem til dig selv, til dine drømme, til at vove springet i en ny retning?

Svaret er ja!
Tit skal der kun et lille skub til for, at bolden ruller i en ny retning. Men sidder bolden fast i et hul, kræver det styrke, selvindsigt og mod at komme op igen. Derfor er det vigtigt også, at turde spørge om hjælp. Hjælpen til selvhjælp, selvindsigt og selvværd findes. Hos Engells Univers kan du finde masser af inspiration og ydelser, der kan hjælpe dig godt på vej. Vi har et helt univers fyldt med muligheder, der ligger tilgængeligt online eller fysisk hvis du ønsker det. Du skal bare spørge, så sørger vi for et kærligt skub.

Kærlig hilsen Engells Univers

Kit Engell og Thomas Bo
Coaches – på din vej

s mere på facebook: https://www.facebook.com/engellsunivers/

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto