Jyllingehallernes bademester får rolle i ny dansk film

Filmrollen er en skarp kontrast til jobbet som livredder og bademester i en lille svømmehal i provinsen.

Det er ikke nyt for multikunstneren Tina Nørby at være foran kameraet. For ti år siden deltog hun i Robinson-ekspeditionen på TV3, men denne gang er det ikke et reality show- hun deltager i. Denne gang er det i en rå og dramatisk spillefilm om et samfundsaktuelt tema.

Et kreativt talent
– Til daglig trives jeg rigtig godt med mit job som bademester her i Jyllingehallerne, der ligger mellem Roskilde og Frederikssund. Det giver en base af tryghed i hverdagen. Samtidig giver det mig mulighed for at være sammen med mange mennesker Og folk er så glade, når de kommer i svømmehallen, siger Tina Nørby, der har været i Jyllinge Svømmehal i mere end syv år.

– Samtidig er det fantastisk, når jeg kan stimulere mine mere kreative interesser i form af at male billeder eller som nu at udfordre mig selv som skuespiller, siger 35-årige Tina Nørby, der bor i Hedehusene, men oprindeligt er fra Haderlsev og gennem sin mor har islandske aner. Måske er det herfra hun har sin udlængsel og trang til at udforske det barske og farverige i livet.

Hyret blandt 2200 ansøgere
I foråret blev hun gjort opmærksom på et filmprojekt, hvor den autodidakte instruktør Brian Bang søgte skuespillere og statister til en film om to drenge, der har en barsk opvækst med misbrug, vold og druk.

2.200 personer i alderen 4-80 år søgte om deltagelse på produktionen, hvor der skulle bruges 35 skuespillere, hvor Tina Nørby altså er imellem. Herudover medvirker et stort antal statister.

Opbakning fra arbejdsgiveren
Tina Nørby har gennem de seneste måneder brugt ferier og fridage til optagelserne og har mødt stor opbakning fra sin arbejdsgiver til at deltage i projektet.

Både halinspektør Claus Larsen og bestyrelsesformand Lars Lindskov finder det naturligt at være imødekommende, når en medarbejder henvender sig med behov for fleksibilitet i en periode.

– Det er klart, at vi skal have hallerne til at køre med den nødvendige bemanding og den gode service, som brugerne med rette kan forvente i et stort halkompleks. Samtidig er vi jo en moderne arbejdsplads, hvor der skal være plads til at udvikle sig både som individer og som team, siger Claus Larsen, der bakkes op af bestyrelsesformand Lars Lindskov:

– Alle mennesker er forskellige og som medarbejdere trives vi med forskellige udfordringer. Der skal vi kunne være imødekommende og sørge for, at Jyllingehallerne er en god og attraktiv arbejdsplads. Tillid og fleksibilitet går jo begge veje, og vi skal som arbejdsgiver også løfte vores del af ansvaret for et godt arbejdsmiljø. Og så synes vi selvfølgelig det er skægt, at vi som halkompleks ude i provinsen kommer lidt på Danmarks-kortet, når vi har sådan en kreativ og farverig sjæl iblandt os som Tina jo er, fastslår bestyrelsesformanden.

Barsk film om to drenge
Filmen, som Tina Nørby spiller en rolle i, hedder ”For min brors skyld” og handler om de to brødre Aske på 17 år og Bastian på 12, der lever i en hverdag, hvor frygt, vold og druk fylder meget, men hvor det stærke og tætte bånd mellem de to brødre betyder alt.

Askes kamp for overlevelse betyder også, at han må indgå i sin fars seksuelle lyster, hvor han både bliver misbrugt af ham, betalende kunder og det lille samfunds “store mand” Hans, der har flere tætte kontakter i den pædofile verden.

Aske forsøger dog så godt som det er muligt at værne om sin lillebror, så han ikke skal blive udsat for de samme ting som ham. Men en dag finder han ham misbrugt af faren og hele hans verden falder fra hinanden. Han vælger herefter at flygte med sin lillebror til Norge, langt op i bjergene, hvor de oplever den storslåede natur på smukkeste måde.

Deres venskab og tætte bånd overstråler alt. De er sammen og langt væk fra det onde. En tidlig morgen vender alt fra deres liv derhjemme dog tilbage og skaber en afslutning, der får fatale konsekvenser for dem begge.

At vise det rå og det smukke
– Det er mit ønske at skabe en film der er stærk, ægte, hård, rå, men som går tættere på end vi har haft set før, uden at overskride de grænser der måtte være indenfor de emner som filmen omhandler. Vigtigst af alt er dog fortællingen om det smukke og stærke venskab mellem de to brødre, fortæller instruktør og producent Brian Bang.

Fakta om filmen:
Filmen ”For min brors skyld” er en lowbudget film, med et budget på 300.000 kroner. Pengene er selvfinansieret samt fundet gennem private. Filmen bliver optaget på Langeland, Kalø, Sjælland, Sverige og Norge henover sommeren 2012.

Dummytrailer kan ses på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=9ANhu9WhxEc

Filmen forventes at komme i udvalgte biografer i slutningen af 2013.

Forslag til fototekster (alle fotos kan anvendes frit):

– Man kan sige meget, men det er i hvert fald ikke kedeligt at have en medarbejder som Tina Nørby med ombord i staben, siger Jyllingehallernes bestyrelsesformand Lars Lindskov

– Til daglig trives jeg rigtig godt med mit job som bademester her i Jyllingehallerne. Det giver en base af tryghed i hverdagen. Samtidig er det fantastisk, når jeg kan stimulere mine mere kreative interesser i form af at male billeder eller som nu at udfordre mig selv som skuespiller, siger Tina Nørby

Skuespillerne i den danske spillefilm ”For Min Brors Skyld” der er instrueret og produceret af Brian Bang. Det er Tina Nørby længst til højre i billedet.

Foto: Brian Bang Entertainment

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto