To ildsjæle bruger deres fritid på at tilbyde online lektiehjælp på Facebook

  Desværre kan mange forældre ikke træde til og giv den kvalificerede hjælp der skal til, da pensum har ændret sig og forældrene for længst har glemt meget af det tillærte. Tilbage i 2010, fortalte medierne at forældrene tog kurser for at hjælpe de unge med lektierne. Alligevel får de unge så avancerede lektier, at forældrene står af.

Et kæmpe behov:
Lars Holdgaard og Mai Smidt har selv været igennem uddannelsessystemet, og oplevede selv de mange konflikter med lektierne. De problematiske lektier var ikke nemme at få hjælp til. Derfor var det oplagt at starte websitet www.GodeKarakterer.dk , som hurtigt viste at det var et kæmpe behov som ikke var udfyldt. Siden er der kommet flere end 1.000 sider, 50 avancerede beregnere, og en dagligt voksende Facebook-gruppe der yder lektiehjælp. I dag kan forældre derfor sige: Heldigvis findes der hjælp til de flittige studerende, så deres nattesøvn ikke behøver at blive ødelagt og udfordringerne omkring lektierne fylder mindre i hjemmet.

Hjemmesiden www.godekarakterer.dk , har for nyligt valgt at åbne op for lektiehjælp på et online forum samt Facebook-gruppen ”Sådan får du høje karakterer uden hårdt arbejde”. Det betyder de unge nu kan hive smartphonen op af lommen og have kvalificeret lektiehjælp lige ved hånden.

Bag sitet står de 2 ildsjæle, Lars Holdgaard og Mai Smidt. De byder begge ind med hver deres kompetencer som de har tilegnet sig på forskellig vis. Lars Holdgaard fik i 2008 studenterhuen fra HTX i Hillerød, med årgangens højeste karaktergennemsnit. Siden har han taget en bachelor i softwareteknologi fra Danmarks Tekniske Universitet. Mai Smidt har siden hun afsluttede sin 10. klasse beskæftiget sig med coaching, og har i dag en mastercoach uddannelse.

Til daglig har både Mai og Lars et fuldtidsarbejde, hvilket betyder at GodeKarakterer.dk er drevet frem af de timer som bliver lagt inden sengetid. Det hele grunder i en vision om at gøre skolegangen nemmere for eleverne i det danske uddannelsessystem. Ved at gøre undervisning og lektiehjælp så tilgængeligt, tror de på at flere unge vil komme igennem uddannelsessystemet med drømmeuddannelse som resultat.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto