Konkurrencen på dagligvaremarkedet om søndagen

Vi vil have mere convenience, siger forsker.

Inden længe kan vi handle ind om søndagen og måske endda om natten. Det sker, når lukkeloven ophæves d. 1. oktober 2012. Den stigende efterspørgsel på øget fleksibilitet gælder ikke kun i de traditionelle butikker; også på nettet efterspørger vi bedre service og øget convenience, og det får nu Danmarks største online supermarked, nemlig.com, til at levere varer om søndagen.

”Der er ingen tvivl om, at det imødekommer et behov fra forbrugerne, der i stigende grad efterspørger convenience” siger professor på CBS, Niels Bjørn Andersen, der har speciale i E-handel.

Paradigmeskift med nemlig.com
Online supermarkedet nemlig.com blev lanceret for præcist to år siden og tilførte dagligvarehandlen og danskernes indkøbsmønstre et paradigmeskift med ‘Levering den time på dagen, det passer kunden’.

‘Nu bryder vi igen med vanetænkningen og leverer også om søndagen. Mange af vores kunder har en travl hverdag og planlægger den kommende uges madlavning og indkøb i weekenden. For dem er det en stor fordel at have varerne på plads allerede om søndagen” fortæller marketingchef i nemlig.com, Jan Møller.

Erstat køen med et klik
Danskerne køber i stigende grad varer på nettet. Ifølge Danmarks Statistik har 60 % af os nu handlet på nettet inden for de sidste tre måneder mod 54 % i 2010. Heraf har 12 % handlet dagligvarer i 2012 mod 10 % i 2010.

’Vores mål er at nå en omsætning, der i slutningen af 2012, på månedsbasis, svarer til en årlig omsætning på ½ mia. kr., – så vi tror på, at flere forbrugere vælger at erstatte køen med et ‘klik’ og få dagligvarerne leveret når det passer dem – også om søndagen’ siger Jan Møller”

Fakta om nemlig.com

• nemlig.com er Danmarks største online supermarked med mere end 5000 dagligvarer på hylderne, herunder et stort udvalg i delikatesser:
o Brød og kager fra Lagkagehuset
o Fisk direkte fra danske fiskeauktioner
o Færdigretter fra Slagter Lund
o Chokolade fra Sv. Michelsen
o The fra Perch’s Thehandel
o Økologiske pølser, pålæg og røgvarer fra Aalbæk Specialiteter
o Luksusprodukter fra Rossini Caviar
o Største økologisk sortiment på nettet med mere end 700 varer
o Største discount sortiment på nettet med mere end 600 varer

• ‘Vin for Kendere’ er det seneste tiltag, dvs. vin, der i pris og   kvalitet adskiller sig væsentligt fra det gængse supermarkedssortiment, og som man typisk finder hos en vinhandler.

• Udbringning i København og omegn med Roskilde i vest,  Hillerød i nord og Køge i syd, som yderpunkterne.

• Levering den time på dagen, kunden ønsker det alle ugens 7 dage; mandag – søndag.

• En velfungerende app, så man altid har indkøbskurven lige ved hånden så man kan handle på farten. Derudover kan man scanne varerne i køleskabet direkte ind på indkøbslisten.

• nemlig.com modtog i 2011 årets E-handelspris uddelt af FDIH.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto