Roskilde har nu fået en international skole

Kommunen bakker massivt op om de internationale tiltag med bl.a. RUC international anerkendt Universitet fra 2015 og Risø Park- projektet, ligesom lokale Rotary Klub er fremme med et mentorprogram for de udenlandske familier. Skt. Josefs Skole samarbejder ligeledes med de gymnasiale institutioner omkring internationale ungdomsuddannelser.

Den 14. august 2012 slog den 108 gamle privatskole Skt. Josefs Skole, Roskilde dørene op for de første 15 elever, der havde deres første skoledag. Undervisningen foregår udelukkende på engelsk, dog er et af de mindre fag dansk, hvor eleverne, der komme fra fem forskellige lande får undervisning i det danske sprog.

Skolen, der er tilknyttet Cambridge International Schools, har i første omgang valgt at starte om med ”Primary”, som tæller børn mellem 5 og 11 år. De kommende år er det så planen, at skolen udvides med ”Secondary 1 og 2”, når bl.a. lokaleudfordringerne er løst. Målet er ca. 150 elever om fem år samt en international børnehave.
I Skt. Josefs Skoles danske afdeling er der godt 700 elever og ca. 75 ansatte.

Skt Josefs Skole har ansat to engelsktalende lærere (engelsk og amerikansk) til de primære fag, English, Maths Science og Social studies. Til lærertemaet er ligeledes knyttet et par af skolens danske lærere, der bl.a. støtter op omkring de musiske og kreative fag. Eleverne er tilknyttet skolens SFO, hvor en pædagogisk koordinator står for integrationen mellem de danske og internationale børn.

Der har været stor opmærksom interesse omkring det nye internationale skolestilbud på Skt. Josefs Skole. Den internationale afdeling har først og fremmest udenlandske familier, som arbejder på større danske virksomheder i kortere og længere perioder, som målgruppe, herunder bl.a. RUC og DTU-Risø. Dog har der også været stor interesse omkring skolen fra danske familier som påtænker udstationering eller som kommer retur til landet efter nogle år i udlandet. Cambridge International Schools er internationalt funderet i over 160 lande, som følger det samme curriculum, som det der nu er gældende på ”Skt. Josef’s International School in Roskilde”.

Ved indvielsen den 7. september kl. 10-11.30, vil der udover borgmesteren være inviteret en række officielle gæster fra Roskilde kommune, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner. Efter selve indvielsen er Skt. Josefs Skole vært ved en lille reception, hvor pressen også er velkommen.

http://www.sktjosef.dk
Pressekontakt
Line Lorentzen
53 39 42 45

Skt. Josefs Skole
Frederiksborgvej 10
4000 Roskilde
Danmark

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto