Handikappet folkepensionist vandt Paragolfens Europamesterskab

Hans Møllegaard, som er fra Roskilde Golf Klub blev med godt spil guldvinder af Paragolfens D-gruppe. Paragolf er almindelig golf, spillet af personer med alvorlige fysiske handikaps.

Hans Møllegaard blev svært invalideret af en blodprop i hjernen i 1996. Hans ville dog ikke opgive golfspillet og har i gennem årene brugt golfspillet i Roskilde Golfklub som erstatning for den offentlige genoptræning, som han ikke blev tilbudt efter sit slagtilfælde.
Hans Møllegaard er grundet sit handikap ikke i stand til, at gå en hel runde golf som er på ca. 10 km. Han er derfor en ret kendt person af de ca. 2000 medlemmer i Roskilde Golfklub, når han tøffer rundt på golfbanen sin golf bil.

Ud over selv, at nyde golfspillet træner Hans Møllegaard 10-20 andre handikappede hver fredag i Roskilde Golfklub. Han udtaler:” Golf er i de store europæiske lande anerkendt som særdeles velegnet til genoptræning af personer med erhvervet handikap og jeg vil gerne hjælpe andre handikappede til, at få samme glæd e og fornøjelse af golfsporten.

Roskilde Golf Klub er en af de mest handikapvenlige golfklubber i Danmark og både bestyrelsen og medlemmerne giver os handikappede golfspillere en fantastisk støtte og hjælp”.

Ud over EM sejren har Hans Møllegaard mange topplaceringer ved internationale paragolfmesterskaber, som f. eks. en anden plads ved VM for enhåndsspillere i Belfast i 2007. Hans har også været Nordisk mester ved de første nordiske mesterskaber, som blev afholdt på hans hjemmebane i Roskilde Golf Klub.

Om sit Europamesterskab i paragolfens D-gruppen udtaler hans: ”Det er virkelig sjovt, når den megen træning giver udbytte, for som de professionelle golftrænere siger: “jo mere man træner jo heldigere bliver man.” Ved disse mesterskaber, hvor der deltog 94 spillere fra 15 lande hang mit spil sammen og næsten alt lykkedes.”

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto