Prisen på ejerlejligheder stiger – Huse falder

Home Husprisindeks for september 2012

Huspriser faldt 1,5 % i september
homes husprisindeks viser, at priserne på enfamiliehuse på landsplan faldt med 1,5 % fra august til september (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
Dermed er huspriserne faldet de seneste fire måneder i træk.
Huspriserne er således tilbage på det samme niveau som i februar, som er det laveste niveau siden 2005.
Over det seneste år er priserne faldet med 3,4 % og sammenlignes priserne i september med toppen i december 2006, så ligger de 24,0 % lavere

Home Ejerlejlighedsprisindeks for september 2012

Ejerlejlighedspriser steg 2,4 % i september

homes ejerlejlighedsprisindeks steg 2,4 % (sæsonkorrigeret) fra august til september – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Dermed har vi set stigende priser i syv af de seneste otte måneder. Over det seneste år er priserne steget med 1,1 %. Sammenlignet med toppen i august 2006 er niveauet nu 26,5 % lavere. I Region Hovedstaden viste priserne en stigning på 2,3 %, mens priserne i Region Midtjylland steg med 2,1 %.

Kommentarer fra Home til udviklingen:

”Ejerlejlighederne fortsætter den stabile stime, hvor priserne er steget syv ud af de seneste otte måneder. Forklaringen er, at der er en del flere købere til lejlighederne end tidligere, og de har markant færre lejligheder at vælge imellem. Samtidig har køberne en tro på, at bunden er nået, priserne vil stige og renterne forbliver lave fremadrettet.”

”Lejlighederne er fortsat 26,5 % billigere end på toppen, og køberne har den fordel, at renterne er ultralave. Alt i alt står ejerlejligheden stærkt i forhold til mange lejeboliger i de store byer.”

”Huspriserne er faldet med 1,5 % den seneste måned, og det kunne tolkes som et svaghedstegn, hvis handelsaktiviteten gik samme vej. Det gør den heldigvis ikke. Der ér flere købere, og heldigvis også flere førstegangskøbere, der både ser på og handler bolig. Det er fortsat nyheder til skarpe priser, der sælger bedst, men vi har på det seneste også solgt flere boliger, der har stået til salg i længere tid. Status er, at husene er steget i tre og faldet i seks af årets første ni måneder. Vores forventning er, at huspriserne alt i alt forbliver nogenlunde stabile på landsplan set over hele året.”

”Der er fortsat tale om et boligmarked i flere hastigheder. I hovedstaden og omkring flere af de store byer oplever vi, at villamarkedet er noget bedre end sidste år. Det ser vi som positive signaler. Salget af ejerlejligheder og villaer i de store byer er motoren, der kan sætte mere skub i resten af Danmark.”

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto