Solcelleordningen er en kæmpesucces

Over en bred kam – globalt såvel som lokalt – taler alle om at gøre sig fri af fossile energikilder. Alene af den grund kalder Dansk Byggeri det uforståeligt, at politikerne pludselig får kolde fødder, når det nu endelig er lykkedes at skabe en ordning, der får boligejere til massivt at investere i solcelleanlæg.

– Retningen er sat. Nu viser det sig så, at solceller tilmed er rentable og konkurrencedygtige på et niveau, som ikke engang klimakommissionen havde forudset i deres afrapportering for bare et år siden. Det fremgår af en analyse fra Deloitte, som blandt andre Dansk Byggeri har været med til at få udarbejdet, forklarer direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Han advarer derfor politikerne mod at ryste for meget på hænderne over den succes, som de selv har været med til at skabe med de attraktive vilkår for investeringer i solceller.

– Vi har langt om længe fået en dansk solcellebranche, som i disse år opbygger solide kompetencer og – ikke mindst – skaber jobs i byggefirmaer og i industrien i tusindtal. Deloitte-analysen peger allerede på en branche med mere end 4.000 beskæftigede. Det vil være en brøler, hvis regering og folketing nu hiver tæppet væk under en branche i vækst.

Deloitte-rapporten ”Solceller – energibesparelse og samfundsøkonomi” får også sat en tyk streg under, at solceller samlet set bidrager betydeligt til at sænke behovet for fossil energiproduktion og dermed bidrager til at bringe os nærmere den fastlagte målsætning om en fuldstændig fossilfri energiproduktion.

  • Vi skal derfor have slået fast over for de politikere, som lige nu overvejer en omlægning af solcellestrategien,
  • at solceller i dag er både rentable og konkurrencedygtige på niveau med vindmøller
  • at solceller bidrager til at nedbringe vores forbrug af fossile brændsler ganske betydeligt
  • at Danmark endelig har fået en solcellebranche, som bidrager med tusindvis af jobs i byggeriet og industrien
  • at solceller er blevet en folkelig succes, som har formået at få boligejerne til at tage medansvar for den energipolitiske dagsorden
  • Det vil være tosset ikke at udnytte inertien i den succes, som politikerne selv har skabt. Jeg håber derfor, at der vil samle sig et flertal om en videreførelse af succesen, og at regeringen vil tage initiativ til at udarbejde en ambitiøs strategi for solproduceret el frem mod 2020, slutter Michael H. Nielsen.

Solcelle kapaciteten i Danmark går støt opad

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto