Små brugte biler sælges hurtigst / NYE TAL

Opel Corsa, Suzuki Swift, Fiat 500. Vil man købe en lille brugt bil i disse dage, bør man være på tæerne, for der er rift om dem.

Ny analyse fra AutoUncle.dk, som samler og vurderer bilpriser på brugte biler, viser, at biler med en motor under 1, 3 liter har den hurtigste salgstid af alle biler. Og er konstant faldet siden nytår. Analysen inkluderer ca. 135.000 biler over 10.000 kr. fra årgang 2006 og senere.

14 dage kortere salgstid siden nytår
”I januar lå tiden, det tog at sælge en lille benzinbil, på ca. 39 dage. I dag tager det kun 24 dage og 28 dage for små dieselbiler. Til sammenligning er salgstiden for benzinbiler med en motor over de 2 liter i september på 52 dage. Det er tydeligt, at den store interesse, som er for små biler på markedet for nye biler, bliver overført til markedet for brugte biler. Danskerne er stadig meget interesseret i at køre i mindre biler, som bruger mindre brændstof, og dermed passer bedre til en omkostningsbevidst privatøkonomi sammenlignet med de store biler,” siger Johan Frederik Schjødt, medstifter af brugtbilsiden AutoUncle.dk.

Biler med en motor under 1, 3 liter har den hurtigste salgstid af alle biler. Og er konstant faldet siden nytårFå overblik over bilens tilstand
Hos Applus Bilsyn, som hvert år foretager tusindvis af tjek på brugte biler, anbefaler man, at folk, som er på udkig efter en brugt bil, sørger for at få bilen screenet, før de hiver pungen op. Godt nok er forhandlerne forpligtet til at fortælle en, hvilke ‘åbenlyse fejl og mangler´, bilen har. Men med et uafhængigt tjek får man et bedre overblik over bilens tilstand og måske mulighed for at forhandle prisen.

”En brugt bil er i sagens natur brugt, og derfor vil der ofte være ting på den, der skal repareres. Især de små biler går hurtigere i stykker, viser vores fejlstatistikker, og i den forbindelse er det en god idé at kende bilens forfatning, hvis den har kørt mange tusinde kilometer. Ender man med at købe den bil, man har fået tjekket, står man desuden med en klar oversigt over, hvilke ting der eventuelt skal udbedres. På den måde risikerer man ikke at skulle på besøg hos mekanikeren ad flere omgange, fordi bilen er gået i stykker gang på gang,” siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Hvilke biltyper har samlet set haft den korteste salgstid på brugtbilmarkedet siden nytår?

Motorstørrelse Gennemsnitlig salgstid i dage

 • benzin op til 1,3 27,00
 • diesel op til 1,3 30,00
 • benzin – 1,4 – 2,0 39,00
 • diesel – 1,4 – 2,0 40,00
 • benzin – større end 2,0 49,00
 • diesel – større end 2,0 49,00
 • Total 38,00

Top-5 – Hotteste / hurtigst sælgende med motor op til 1,3 l – seneste 3 måneder

Model Gennemsnitlig salgstid i dage

 1. VW Up 8
 2. Citroën C1 15
 3. VW Polo (2009 og frem) 15
 4. Kia Picanto 18
 5. Mazda 2 18
Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto