Aktiv jobsøgning: Regler bør tilpasses et globalt samfund

Reglerne for aktiv jobsøgning bør justeres, så de passer til den virkelighed der eksisterer. Som det er nu, så tæller jobsøgning i udlandet ikke med til hvad der kaldes ”aktiv jobsøgning”.

Selvom der ikke længere er et krav til ledige om at søge et bestemt antal stillinger, så er det fortsat et krav, at der skal søges aktivt. Og er der ikke job inden for ens fagområde, så skal man søge andre typer af job. Men når nu der er ganske væsentligt længere mellem de ledige stillinger for arkitekter i Danmark end i fx Sverige og Norge, så kan man undres over, at jobsøgning i udlandet ikke tæller med, siger Peter Toftsø, formand for Arkitektforbundet.

For ikke længe siden var Arkitektforbundet medarrangør af en bustur til Sverige for ledige arkitekter. Med på turen med de ledige arkitekter var også Leif Lahn Jensen, beskæftigelsesordfører for Socialdemokraterne og Joachim B. Olsen, beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance.

Under turen gav Joachim B. Olsen udtryk for, at turen til Sverige med ledige arkitekter var ”et super initiativ”, der samtidig vidner om en god kultur blandt arkitekter til at ville flytte sig efter arbejdet.

Arkitekter er meget orienteret mod udlandet, når der skal søges arbejde – især Norge og Sverige. Fra både Sverige og Norge ved vi desuden, at danske arkitekter er velansete hos arbejdsgiverne. Dette kombineret med meget lav ledighed i de to lande gør, at danske arkitekter vender blikket udad. At arkitekter får arbejde uden for landets grænser kan både give en fagligt boost til den enkelte og løse et problem for konjunkturramte arkitekter i Danmark.

Derfor bør jobsøgningsreglerne ændres så de passer til den virkelighed vi befinder os i, slutter Peter Toftsø.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto