Kæmpe multihal midtvejs i Roskilde

Det er Roskildes borgmester Joy Mogensen, der – knap syv måneder efter at spaden gik i jorden på den bare parkeringsplads bag Roskilde Kongres- og Idrætscenter – har sendt kransen til tops over de tonstunge stålkonstruktioner på byens nye store multihal.

Om bare syv måneder kan vi slå dørene op til vores nye bæredygtige multihal, der med et slag vil gøre Roskilde til vært for et af Sjællands største idræts- og kongrescentre med internationale faciliteter og plads til 3000 tilskuere, fortsætter borgmesteren og slår fast, at den nye multihal selvfølgelig opføres i lavenergiklasse 2015 med højisoleret klimaskærm, store sydvendte vinduespartier, solceller og varmegenvindingsanlæg.

Støjvolde af overskudsjord

Kælderen er gravet ud, fundamenterne er støbt, stålkonstruktionerne er rejst, terrændækket er støbt, og vi forventer at have lukket byggeriet inden jul, supplerer byggeleder Christian Wæver fra Jönsson a/s, der bygger Roskildes nye multihal i totalentreprise med et samlet byggebudget på 42 millioner kroner.

Alt i alt opfører vi ca. 5.300 kvadratmeter, og foruden en ny multianvendelig hal med 3.000 kvadratmeter under stålkonstruktionernes halvtreds meter frie spænd omfatter byggeriet foyer og fællesområder i stueplan, kongres- og VIP-funktioner på første sal samt omklædningsfaciliteter i kælderen.

Men derudover har vi, som en rationel tillægsopgave og sideløbende med udgravningen af kælderetagen, genbrugt ca. 18.000 ton overskudsjord til etablering af nye støjvolde ved Trekroner, fortæller Christian Wæver og pointerer, at sikkerheden på og omkring byggepladsen er højt prioriteret.

Sikkerhed i fokus

Alle aktiviteter i Roskilde Kongres- og Idrætscenter gennemføres uafhængigt af byggeriet, og byggepladsen ligger umiddelbart uden for døren på selve flugtvejen fra de eksisterende haller.

Derfor har vi både i relation til medarbejdere og brugere af centeret konstant sikkerheden i ekstra skarpt fokus, og alle løbende byggeaktiviteter koordineres i tæt samarbejde med såvel centerets ledelse som brandmyndighederne, konstaterer byggelederen fra Jönsson a/s og understreger, at byggepladsen – trods et meget højt aktivitetsniveau med tung trafik, svingende kraner og arbejde i højden med ståldragere i betydelige dimensioner – hidtil været helt forskånet for uheld af nogen art.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto