Ulovlig fyrværkerifabrik i Ølstykke afsløret

Den 47-årige er kendt af politiet i forvejen, men ikke for sager, der kan måle sig med tonsvis af ulovligt fyrværkeri. Det var et tip fra en borger, der førte til en større ransagning i en industribygning i Ølstykke.

Politiet ved endnu ikke hvor store mængder fyrværkeri der var på stedet, men det skønnes at der er tale omkring 10.000 kanonslag som hver er ca. 20 cm lange.

Politiets sprængstofseksperter er her til aften fuldt optaget af at rydde et lager i Ølstykke for ulovligt fyrværkeri og krudt.

Der har uden tvivl været illegal produktion af fyrværkeri, og en godkendt fyrværkerifabrikant har fået til opgave, at hente det ulovlige fyrværkeri, da man skal have speciel tilladelse til at køre med den slags, og køretøjet skal også være godkendt til at køre med fyrværkeri. De mange tusinde kanonslag, bliver kørt til en sikret bunker, hvor de bliver opbevaret, indtil de skal destrueres.

Ulovlig fremstilling af fyrværkeri kan give op til 8 års fængsel”Noget af materialet bliver brændt på stedet af sprængstofeksperterne, og andet bliver taget med”, siger vagtchef Palle Jørgensen fra Nordsjællands Politi. “Jeg vil ikke sidde og gætte på, hvad der kunne være sket, hvis det var røget i luften, men det havde ikke været noget lille brag,” siger han og tilføjer med hvad der må kaldes ‘årets underdrivelse’.

Den ulovlige produktion fandt sted i bygningen på Havremarken mellem Ølstykke og Jyllinge. Manden er lejer af den industribygning, hvor den illegale fyrværkerifabrik blev fundet. På fabrikken fandt politiets sprængstofeksperter yderligere materialer til at fremstille flere kanonslag.

Den 47-åriges bopæl er blevet ransaget, og der er blevet fundet kanonslag og andre ting af samme art, som vi fandt på fabrikken. Han er blevet anholdt og bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen onsdag.  Fremstilling af ulovligt fyrværkeri i store mængder kan give op til otte års fængsel.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto