Ny virksomhed i Roskilde trodser statistikken

Finn og Pia Andersen er helt almindelige danskere bosiddende i Jyllinge nord for Roskilde. Den 6. november startede de deres nye virksomhed Buksebøjlen ApS. Virksomheden har både opfundet, producerer og sælger en helt unik buksebøjle, som både tørrer, stryger og presser bukserne på samme tid. Virksomheden er kommet godt fra start, og har på mindre end 2 uger fået kunder over hele Danmark.

Behov for flere buksebøjler blev kickstarten

”For 35 år siden kunne man købe den slags buksebøjler, og det er sådan vi kender til dem”, siger Pia og fortsætter: ”men de gik ud af produktion for mange år siden, og efterhånden havde vi ikke ret mange tilbage derhjemme. ”Nu var gode råd dyre, for hvad gør man, når man har behov for et produkt, der ikke er på markedet? Man udvikler det naturligvis selv!

Finn og Pia Andersen besluttede i slutningen af 2011 at gå i gang med at produktudvikle buksebøjlen, udfærdige tegninger, lave markedsundersøgelser og udarbejde deres forretningsplan. Finansieringen har de selv måtte stå for hele vejen igennem. For bankerne har ikke været villige til at stille kapital til rådighed.

”Det har naturligvis været et hårdt og tidskrævende arbejde, hvor alle muligheder for valg af underleverandører blev undersøgt, selv produktion i Kina, men vi har valgt at få producerret alle de enkelte komponenter hos danske underleverandører”, siger Finn og fortsætter: ”Da vi fik regnet alle tilbud igennem, viste det sig at ved at kombinere virksomheder fra forskellige brancher, var prisen næsten den samme, og så opnåede vi betydelige fordele i fleksibilitet, leveringstid og kommunikation. Derfor har det også kun taget 11 måneder at få startet vores virksomhed.”

De enkelte dele til buksebøjlen bliver nu produceret hos to forskellige danske virksomheder og samlet i en tredje.

Innovation – en proces der aldrig stopper

Finn har nu fået vakt sin indre opfinder med re-design af den nye og forbedrede buksebøjle. Således blev der udviklet en helt ny samleenhed, der samtidigt er rar at holde om, når bøjlen bruges. ”Vi stopper ikke her” udtaler Finn, som allerede har ideer til en lignende bøjle til skjorter, for som han siger ”hvem elsker at stryge skjorter?” Det er planen at skjortebøjlen skal være færdig i løbet af 2013.

Store planer om vækst

Butterfly buksebøjlen kan foreløbigt kun købes i Danmark, men allerede til foråret starter de eksport til Sverige, og derefter følger de øvrige EU lande.  Man kan derfor med rette sige, at behovet for flere buksebøjler i Finn og Pia´s hjem i Jyllinge nær Roskilde, er blevet til en vækstgenerator for arbejdspladser i flere danske virksomheder.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto