Den “gamle” Franzpötter genvandt DM i sprint

Der var 13 ryttere til start ved aftnens DM i sprint, der blev kørt i Ballerup Super Arena. Desværre var sidste års sølvvinder, Casper Jessen, stoppet, mens den dansk juniormester, Marc Rasch Jensen, var syg. De største konkurrenter til Franzpötter var derfor umiddelbart sidste års bronzevinder, Troels Christensen, den danske juniormester i 1000 meter, Frederik Bohe, og den hurtige Kristian Karstoft.

Sprint diciplinen blev kørt i Ballerup Super Arena, hvor der den 2-7. februar også køres det 50. Københavnske 6-dagesløb.

Finalen

Bernhard Franzpötter var suveræn til DM i sprintEfter Kvartfinaler, Semifinaler var Bernhard Franzpötter kommet i finalen og skulle køre imod den regerende danske juniormester i 1000 meter, som på fornem vi også var kommet i finalen.

Franzpötter vandt den første duel i guldfinalen mod Bohé. Han kørte sejren hjem fra spids. Bohé prøvede at komme forbi, men kunne ikke. Derfor skiftede Bohé taktik til deres anden duel og åbnede spurten lige fra start. Det opdagede Franzpötter dog hurtigt og lukkede hullet. Efter det kørte Franzpötter fra Bohé og vandt guldet. Det var dog en imponerende indsats af Bohé som med sine kun 16 år kunne hænge en sølvmedalje om halsen.

Beskeden mand

Bernhard Franzpötter er en beskeden mand og han var ikke sen til, at fremhæve sin træner, Dion Åkerstrøm, som havde stor andel i sejren. Der er dog kun én som kan træde i pedalerne og Bernhard har holdt fuld fokus på sin udvikling i mere end to år, hvilket er især mentalt hårdt, fortæller han. Denne gang skulle han først forberede sig til VM og derefter DM i sprint. Det kræver sin mand, vilje og fuld fokus på målet.

Med en VM og DM tricot må man sige, at Bernhard Franzpötter i den grad har fået udbytte af sine anstrengelser.

Et stort tillykke herfra redaktionen!

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto