Psykologi-studerende Caitlin fra Minnesota hos værtsfamilie i Roskilde

Forestil dig, at det er første gang, du oplever duften af friskbagt wienerbrød fra bageren, myldretid på Nørrebrogades sneklædte cykelsti, barnevogne parkeret foran supermarkedet, hygge med dine venner og familie i stearinlysets skær eller folk, der solbader mellem kendte danskeres gravstene på Assistens Kirkegård.

Alt sammen en naturlig del af en københavners hverdag, men en ny virkelighed for 977 forventningsfulde udenlandske studerende, der tilbringer de næste 4 måneder i København for at læse på DIS – Danish Institute for Study Abroad.

De studerende er mellem 20-22 år og kommer fra velanskrevne universiteter i hele USA. Omkring 25 forskellige nationaliteter – hovedparten fra USA – har fået lyst til at rejse over Atlanten for at give deres universitetsuddannelse en international profil hos DIS i København.

Danmark under huden

Den psykologi-studerende Caitlin Kelly fra Minnesota er én blandt de 977 udenlandske studerende, som søndag d. 13. januar ankom til København for at studere hele forårssemesteret på DIS. Hun har valgt at bo hos en værtsfamilie i Roskilde for at få et indblik i dansk kultur, traditioner og ikke mindst familieliv.

”Jeg er imponeret over, hvor meget underviserne opfordrer os til at få den danske kultur helt ind under huden”, skriver Caitlin på sin blog ”mange af hjemmeopgaverne består i at udspørge danskere om forskellige emner, og jeg er så heldig at bo hos en dansk værtsfamilie, hvor vi har mange spændende diskussioner omkring spisebordet”.

Udover værtsfamilie tilbyder DIS mange andre indkvarteringsmuligheder. I 2012 introducerede DIS de såkaldte ’Living and Learning Communities’ – et bofælleskab med et overordnet tema, f.eks. ’Arts and Culture House’, ’Global Action House’ og ’Green House’. Der er nu gået ca. to uger af semesteret, og de 18 miljøbevidste studerende, som bor i ’Green House’ i hjertet af København, har allerede diskuteret deres mål for semesteret. Fælles for alle beboerne er deres interesse for bæredygtighed, og de glæder sig til at lære om miljøvenlige transportformer, genbrug, affaldshåndtering, kompostering og økologiske madfællesskaber i København.

Europa som klasseværelse

Alle DIS kurser og akademiske programmer er intellektuelt stimulerende og udfordrende, alle undervises på engelsk. For den psykologi-studerende Caitlin er DIS-studiet ikke alene et akademisk studie, men også en enestående mulighed for at opleve nye situationer, hvor hun kan opbygge og udvikle færdigheder i en globaliseret verden. Derfor lægger DIS også vægt på, at de studerende betragter København som deres base og Europa som deres klasseværelse.

I løbet af det næste semester bliver der stillet høje faglige og personlige krav til Caitlin og de øvrige studerende. Udover den akademiske undervisning, deltager de studerende i såvel korte som lange studieture og derudover er forskellige en-dags feltstudier i og omkring København indlagt i programmet. På denne måde får Caitlin og de andre studerende mulighed for at møde ledende forskere indenfor deres fagområde og opleve teorien fra klasseværelset udført i praksis.

Hvis de studerende har lyst til at udforske Europa yderligere kan de også tilvælge ekstra akademiske- og oplevelsesorienterede ture, der åbner op for blandt andet impressionisme i Paris, trekking i Tjekkiet, eller skiløb i Alperne. DIS arrangerer over 200 akademiske såvel som oplevelses orienterede ture årligt.

Invitér verden indenfor

På DIS er vi stolte og glade for at så mange værts- og besøgsfamilier har lyst til at have en studerende boende eller på besøg. Der er i forårssemesteret 287 studerende, der bor hos DIS værtsfamilier og yderligere 432 studerende, der kommer på besøg hos DIS besøgsfamilier.

Alt hvad du behøver for at blive værts- eller besøgsfamilie for en dygtig og nysgerrig studerende, som Caitlin Kelly fra Minnesota, er: et ekstra værelse til den studerende, og at man bor max. en times transporttid fra Rådhuspladsen i København. Desuden skal mindst ét medlem i familien tale engelsk. DIS familier dækker bredt – der er familier med og uden børn, ældre som unge.

Klik ind og læs mere om mulighederne for at blive DIS værtsfamilie- eller besøgsfamilie på www.dansk.dis.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto