Erhvervselever: Vi vil have seksualundervisning på skoleskemaet

Eleverne på Erhvervsskolerne er begejstret for ministerens velvilje og har sammen med foreningen Sex og Samfund en række forslag til reel seksualundervisning på erhvervsuddannelserne. EEO (Erhvervsskolernes Elev-Organisation) mener at elever på en ungdomsuddannelse skal have adgang til kvalificeret seksualundervisning. Undersøgelser viser at langt de fleste unge debutere seksuelt i denne periode, det gælder også på erhvervsskolerne. Det er derfor vigtigt at råd og vejledning er at finde når det kommer til sex, seksualitet og relationer.

Foreningen Sex og Samfund har i en undersøgelse fra 2011 påvist, at eleverne mangler viden om emner som krop, sexsygdomme, præventionsformer, graviditet, seksualitet og seksuelle rettigheder.

Mangel på kommunikation om sexualitet, prævention, signaler, grænser og ansvar

”Elever på erhvervsuddannelser og produktionsskoler er blandt de unge, der taler mindst med deres forældre og venner om seksualundervisningsemner som seksualitet, valg af prævention eller signaler, grænser og ansvar. Man kan med fordel indføre seksualundervisning i grundforløbet på teknisk skole. Både for at få fat på eleverne så tidligt som muligt men også fordi det er en del af et længerevarende skoleforløb og derfor vil være let for undervisningsministeren at indføre” udtaler Casper Steppat fra EEO.

Behov for sexualundervisning

Behovet for seksualundervisning bliver langt fra mindre efter den unge har haft sin seksuelle debut. I EEO ser vi at man med fordel kan integrere seksualundervisningen i undervisningen- for eksempel i form af temauger og tværfaglige projekter. På de tekniske gymnasie  kan det indføres som tværfagligt forløb i løbet af 1. år. Eksempelvis ved at kombinere samfundsfag og biologi.

Casper Steppat uddyber: ”Seksualundervisning favner bredt og er hermed et spændende, relevant og ikke mindst efterspurgt undervisningsgrundlag for de unge. Undervisningen skal være obligatorisk men man kan med fordel niveauinddele efter alder og behov på de enkelte skoler så eleverne får mest muligt ud af forløbet”

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto