Mette Gjerskov afviser at have givet forkerte oplysninger

I en artikel i Jyllandsposten under overskriften ”Minister gav forkerte oplysninger om kødfusk” får man indtrykket af, at Fødevareministeriet var for hurtigt ude, da man den 12. februar oplyser i en pressemeddelelse, at der vil blive iværksat ekstra kontrol i Danmark, men at: ”Alt tyder heldigvis på, at de her fuskevarer ikke har været i danske supermarkeder”.

Fødevareministeren understregede samtidig, at det er vigtigt at gå ekstra grundigt til værks i en sag som den, så danske forbrugere ikke bliver snydt. Og præcist derfor blev kontrollen skærpet.

Fødevareministeren fastholder udtalelsen.

“Det har været vigtigt for mig løbende at holde offentligheden orienteret om udviklingen i skandalesagen. På det tidspunkt var den faglige vurdering fra Fødevarestyrelsens side, at det tydede på, at varerne ikke havde været i Danmark. Vi valgte åbent at gå ud med de oplysninger, vi var i besiddelse af. Alternativet havde været at holde forbrugerne hen i uvished.

Dette bekræftes af direktør i Fødevarestyrelsen Esben Egede Rasmussen.

Ingen rygende pistol“Vi fik ingen oplysninger den 12. Februar, der gav Fødevarestyrelsen anledning til at formulere sig anderledes. Vores vurdering var fortsat, at varerne med hestekød ikke havde været i Danmark. Den rygende pistol kom først dagen efter, da De Samvirkende Købmænd oplyste, at de varer, de havde trukket tilbage, sandsynligvis indeholdt hestekød”, siger direktør i Fødevarestyrelsen Esben Egede Rasmussen.

“Det er derimod korrekt, at jeg har formuleret mig uheldigt overfor Jyllandsposten. En formulering, der kunne give indtryk af, at den melding vi gav pressen tirsdag var forkert. Det var den ikke. Notifikationen fra EU systemet gav os ikke anledning til at ændre vores opfattelse af situationen. Jeg har forsøgt både telefonisk og per mail at gøre journalisten opmærksom på fejlen, men Jyllandsposten reagerede ikke”, siger Esben Egede Rasmussen.

Jyllandsposten henviser til et internt notat om sagen. Der er ikke tale om et internt notat, men derimod om et 5 sider langt notat sendt til ordførerne i Fødevareforligskredsen onsdag aften for at orientere de ansvarlige politikere om sagens udvikling. Notat blev sendt i fuld offentlighed.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto