Peugeot præsenterer ny miljøoffensiv

HYbrid Air-teknologien har potentiale til at blive et vigtigt element i Peugeots miljøoffensiv og i det fremtidige modelprogram og få international udbredelse:

  • Bykørsel i Air (Zero emission) mode op til 80 % af tiden = intet brændstofforbrug
  • 45 % reduktion af brændstofforbrug ved bykørsel
  • Uforandret passagerplads og fleksibilitet samt tankkapacitet

Men ambitionerne stopper ikke her. Målet er at reducere mærkets gennemsnitlige CO2-udledning til 116 g/km i 2015, hvilket er væsentligt under EU kravet på 130 g/km.

Peugeot har en veldefineret strategi for at nå sit mål. Et af midlerne er en konstant optimering af forbrændingsmotoren opnået gennem bl.a. downsizing og e-HDi Stop&Start systemet samt udviklingen af en ny generation af motorer som de 3-cylindrede 1.0 og 1.2 liters benzinmotorer.

Målet er et brændstofforbrug på 50 km/l

Et andet vigtigt ben i Peugeots miljøstrategi er dieselhybrid-teknologien, som findes i 3008 HYbrid4, 508 RHX og 508 HYbrid4. Nu går Peugeot skridtet videre og præsenterer den innovative HYbrid Air-teknologi, som er et stort skridt på vej mod målet om et brændstofforbrug på 50 km/l.

Målsætningen bag udviklingen af HYbrid Air-teknologien er klar: En væsentlig reduktion af brændstofforbrug og CO2-emission på verdensplan ved hjælp af en teknologi, som har en overkommelig pris og som kan bruges på biler og varebiler i B- og C-segmenterne.

Lagrer energi som luft i stedet for el

Målet er at reducere Peugeot's gennemsnitlige CO2-udledning til 116 g/km i 2015, hvilket er væsentligt under EU kravet på 130 g/km.Overordnet er princippet bygget på samme idé som HYbrid4-teknologien. Den store forskel er, at i stedet for at generere elektrisk energi, der opsamles i et batteri, så handler det her om at generere komprimeret luft, som opsamles i en trykbeholder. Denne trykbeholder er placeret i bilens kardan tunnel. Ved kørsel under 70 km/t (eksempelvis bykørsel), bruges den opsamlede og komprimerede luft til at drive en hydraulisk motor, som er indbygget i bilens gearkasse. Dette giver mulighed for, at bilens brændstofmotor kan afbrydes. Hvis der bliver behov for ekstra kræfter eller den komprimerede luft bliver opbrugt, starter brændstofmotoren og de to drivmidler (luft og brændstofmotor) skaber fremdrift i fællesskab.

HYbrid Air-teknologien vises på Genève Motor Show i form af 2008 HYbrid Air, der som forbrændingsmotor har den nye 1.2 VTi 3-cylindrede benzinmotor. Denne motor er optimeret med en vægtreduktion på 21 kg, 30 % mindre friktion og har en avanceret termostyring, som sikrer, at den optimale temperatur nås hurtigst muligt.

Modsat HYbrid4-teknologien er der ikke mulighed for firehjulstræk, og 2008 HYbrid Air er i stedet forhjulstrukken.

2008 HYbrid Air er et konkret eksempel på, hvor effektivt HYbrid Air-teknologien reducerer brændstofforbruget, idet den kører 34,5 km/l og har en CO2-udledning på 69 g/km.

Mere end 80 patenter vidner om den ekspertise, der ligger bag teknologien og det store arbejde, der er lagt i R&D (Research and development). Hele 200 ingeniører, teknikere og analytikere har arbejdet på projektet i tæt samarbejde med strategiske partnere, bl.a. Bosch.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto