For ung til at gøre rent.

Det er en klagesang til alle Jer unge mennesker, der sidder derude, og ingen uddannelse tager.

Økonomisk stopklods

Jeg talte med denne unge pige, (hende rengøringsdamen) og spurgte hende, hvorfor hun i så ung en alder, gør rent. Hvorfor hun ikke har et ”almindeligt” arbejde. Hun svarede ”Jeg har ikke råd.”

Så denne stakkels unge pige gør rent, frem for at tage sig en uddannelse og få sig et ordentlig job FORDI HUN IKKE HAR RÅD! Igen – jeg er forarget. Hvad er det dog for et land vi lever I? Er det virkelig rigtigt, at vi ikke uddanner os, fordi økonomien sætter en stopper for det? Eller er det vores forbrug, der er for stort i forhold til indkomsten?

Jeg har selv taget en uddannelse og været på SU. Jeg har selv fået en ret så kedelig studiegæld ud af det. Men det har jeg valgt, at tage med i bagagen. For hvad nu hvis jeg heller ingen uddannelse havde taget? Så var det måske mig, og ikke hende der havde skubbet rundt med rengøringsvognen.

I og med at jeg selv har taget en uddannelse, så ved jeg også hvad det vil sige, at klare sig for nærmest ingen penge. Den danske uddannelsesstøtte er på så lavt et minimum, at det udbetalte beløb nærmest kun strækker sig halvvejs ind i måneden. Men derfor bør det altså ikke holde en tilbage for at få en uddannelse.

Fritidsjob og studie

Hvorfor ikke arbejde i Netto eller et andet sted efter skole? Jeg ved godt at det er hårdt, at gå i skole og samtidig også skulle arbejde. Men helt ærligt, vi er flere der både arbejder, uddanner os og f.eks. har børn derhjemme. Vi kan godt få det hele til at gå op i en højere enhed. Så kan du også!

Så kære uuddannede unge medmennesker. Spring op af sofaen og kom ud i studie-livet. Der er masser af hjælp at hente hos diverse studievejledere, coaches osv. Det er bare om at lette måsen og komme i gang! You can do it!

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto