Træbeskyttelse – vand eller olie?

Vand er nummer ét

Hos Flügger farver er der ingen tvivl. Den vandbaserede træbeskyttelse er en klar favorit. Fordi den er nemmest at arbejde med og giver det bedste resultat. Flügger Aqua-serien skaber en meget holdbar overflade, som følger træets bevægelser og lukker effektivt af for vand, vind og vejr i op til 15 år. Miljømæssigt er den vandbaserede langt at foretrække, ligesom det er nemmere at rense pensler og arbejdstøj efter brug.

Olie er godt for vejrbidt træværk

Den oliebaserede Flügger Classic-serie forlænger sæsonen for træbeskyttelse i begge ender, fordi den tørrer bedre end den vandbaserede, når temperaturen er lav og luftfugtigheden høj. Står man med nogle ældre vinduesrammer eller en vejrbidt træterrasse, så er oliebaseret træbeskyttelse det stærkeste våben mod yderligere forfald og nedbrydning. Flügger Classic trækker ind i porøst træværk og mætter det, så træet igen bliver modstandsdygtigt. Selv en afbarket træstub kan forvandles til et bord med råt look ved hjælp af en omgang oliebaseret træbeskyttelse.

Grundigt forarbejde er halvt fuldendt

Et godt resultat afhænger af et grundigt forarbejde uanset valget af træbeskyttelse. Rens træværket med Flügger Facaderens og følg op med Anti-green for at fjerne mug og skimmel, før træbeskyttelsen males på.

Hvad går på hvad?

Vandbaseret træbeskyttelse kan uden problemer bruges på træ, der tidligere har fået en oliebaseret type. Det omvendte, oliebaseret oven på vandbaseret, kan være problematisk, så spørg fagfolkene i Flügger farver til råds først. Træbeskyttelse fra Flügger kan tones i alle farver. Se dem hos Flügger farver, hvor kompetente fagfolk kan vejlede om træbeskyttelse, som forhandles i forretningerne og på flugger.dk.
 

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto