Sagnlandet Lejre fejrer festivaluge med uldne armbånd og vældige vikingeofre

Juli måned står på spring, og tiden nærmer sig, hvor Roskilde gør klar til lidt over en uges fest og farverig musik og byen fyldes til bristepunktet med glade armbåndsklædte gæster.

Forfriskende pause fra festivallen

Trænger man til en pause fra løjerne, kan man i hele festivalperioden få et pusterum og en anderledes armbåndsoplevelse, når de dygtige væversker i Sagnlandet Lejre hiver deres flotteste garner frem fra gemmerne og hjælper alle med at fremtrylle smukt slyngede armbånd i naturfarvet ud.

Kogekedler, snorflet og plantefarve

De trådkyndige kvindfolk har de seneste uger kælet for kogekedlerne og plantefarvet på livet løs. Resultatet spreder sig over hele skalaen. Snore i alt fra gul, brun og grøn og til kraftig blå og rød ligger klar til at blive forvandlet til farverige armsmykker. Ganske vist giver de uldne armbånd ikke adgang til festivalpladsen i Roskilde, til gengæld er de sjove at lave, og pynter pænt på armen.

Smedje, ild og hammer

Er man mere til en styrkekrævende mandfolketjans end nørkleri med smukke garner, kan man i stedet gå til jernalderlandsbyen Lethra, hvor smeden fra den 29. juni til den 5. juli udvinder sit eget jern og slider med hammer og tang ved essen. Han tager imod alt den hjælp han kan få, og deler til gengæld ud af alle smedekunstens hemmeligheder. Ønsker man sig noget særligt, måske godt vejr mens de sidste toner spiller i Roskilde, er der muligvis også noget at hente i Sagnlandet. I hvert fald skader det ikke at følge med Sagnlandets vikinger, når de den 6. og 7. juli sætter kurs mod det nybyggede stenskib for at blote og ofre til de gamle nordiske guder. Hvem ved, måske Thor kan fristes med gaver, og lokkes til at følge en venlig opfordring om at blive hjemme i Valhal med sit bulder, brag og det vand, der som regel følger med. Og skulle man være blandt de armbåndsklædte festivaldeltagere, kan man, fra campingpladsen åbner og til den sidste koncert er forbi, besøge Sagnlandet og opleve hele herligheden kvit og frit, det eneste det kræver, er, at man viser sit armbånd ved indgangen. Praktisk info: Se åbningstider, aktiviteter og på program på www.sagnlandet.dk.
Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto