Midt- og Vestsjællands Politi Tweeter under Roskilde Festival – og bagefter

Politiet vil blandt andet bruge tweets til at give gode råd og advare om tyverier.

”Generelt er festivalen heldigvis fredelig, men desværre oplever vi jo hvert år, at der bliver stjålet fra teltene på campingpladsen eller fra gæsterne. Udover at det er med til at ødelægge en god festivaloplevelse, giver det også arbejde til politiet.

Vi håber, at vi kan være med til at sikre en god festival, ved at være ude – også på Twitter – og minde festivalgæsterne om, at de skal passe på deres ting og give gode råd til hvad man skal gøre for at sikre sig,” siger politiinspektør Jens Børsting.

Twitter i brug for anden gang

Midt- og Vestsjællands Politi gik på Twitter i 2012 og brugte Twitter i forbindelse med afviklingen af Roskilde Festival 2012.

Efter dette års festival, fortsætter politiet på Midt- og Vestsjælland med at tweete fra dagligdagen. Politiets vagtcentral, færdselspolitiet og lokalpolitiet vil være til stede på Twitter med aktuel information, nyheder og uddrag fra døgnrapporten.
 
”Vi har gode erfaringer med brugen af Twitter fra festivalen sidste år, hvor vi var i god kontakt med vores følgere, der var meget positive over vores tiltag. Det er noget vi gerne vil overføre til dagligdagen, så også andre – for eksempel borgene i vores politikreds – får mulighed for at følge os på Twitter og få information og gode råd fra os,” siger politiinspektør Jens Børsting
 
Han understreger, at Twitter ikke skal bruges til at anmelde forbrydelser, eller hvis man i øvrigt har brug for hjælp fra politiet.

Twitter skal ikke bruges ved kontakt til politiet

”Hvis man skal i kontakt med politiet, skal det ikke ske via Twitter, men som altid via www.politi.dk eller ved at ringe 114. Og har man akut brug for hjælp, skal man selvfølgelig ringe 112,” siger politiinspektør Jens Børsting.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto