Touren – Hviledag

Korsika bød på enestående natur, men bød også på etapevindere der var svære at forudsige, mest pga. mange styrt.

Peter Sagan vandt overraskende ikke på Korsika og det var tydeligt, at han ikke har holdet til, at køre sig helt frem i spurterne. Til gengæld fik Cannondale sat alle sprinterne skak mat på en krævende 2. kategori stigning.

Derimod snød Simon Gaerens (Orica Greenedge) alle på 3. etape, præcis som han havde håbet og forberedt sig på. Med den gule trøje overraskede Orica Greenedge også på holdtidskørslen ved, at vinde med under et sekund ned til Omega Pharma – Quick-Step.

Favoriterne lå herefter stadig kun få sekunder fra hinanden og der var lagt op til en duel bland dem blot et par dage efter på en monster hård bjergetape.

Mest overraskende var Contador’s dårlige ben på løbets første bjergetape og en 1-2 sejr til Team Sky (Froome og Porte). Come on Alberto, du må da have mere i benene end det?

En faktor der kan give Contador dårlige ben, er noget så enkelt som nervøsitet. Han har været ude med doping karantæne i lang tid og de gange han har stillet op i løb har han fået klø af netop Chris Froome fra Sky. Det er vel at mærke løb som Contador har for vane at vinde. Han har rutine og erfaring, men måske hans manglende success i sit come back alligevel har sat sig som nervøsitet og tvivl på egne evner!?

Løbet er dog langt fra afgjort, da det på 9. etape blev klart, at Sky ikke er så altdominerende som vi ellers kunne have frygtet. Der tegner sig spændende opgør resten af touren, absolut!

Første del gav også bud på, hvem der kan bære den prikkede bjergtrøje når der afsluttes i Paris, men intet er afgjort endnu.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto