En række eksperter fra forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad formilder gode råd om at undgå madspild om sommeren, om udendørs spisning og ikke mindst om fødevarehygiejne.
Anne Marie Fogh Larsen og Kirsten Høgh Fogt, begge undervisere på Suhrs Madakademiet, Rådgiverpanelmedlemmer i forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og medforfattere på restekogebogen ‘Stop spild af mad – en kogebog med mere’ har formuleret en række gode råd om at undgå madspild i sommervarmen:
Hurtigt fra butik til køkken:
Tag evt. kølelementer med, når du handler og pak dine frost- og kølevarer ned ved dem. Dette er især godt, hvis du har lang transport mellem butik og dit køkken.
Pak dine indkøb ned med omtanke – sørg for at kølevarer og frostvarer pakkes sammen.
Køkkenhygiejne:
Vær ekstra opmærksom på den generelle køkkenhygiejne – lav den ”sommerstram”, f.eks. ekstra fokus på adskillelse af urene og rene råvarer.
Kend dit køleskab:
- Sørg for at dit køleskab har den korrekte temperatur: max. +5 grader C (fryseren skal være på -18 grader C).
- Stil dine ældste fødevarer forrest.
- Hold orden og ryd op.
- Pak råvarer og mad hensigtsmæssigt ind.
- Brug dine råvarer og restemad op.
Kilde: www.stopspildafmad.dk