Bilsalget brager frem

Igen vækst i bilsalget

Bilsalget i juni er vokset eksplosivt sammenlignet med sidste år. Jævnfør de Danske Bilimportører, så juni 2013 en fremgang på ikke mindre end 19,2 procent i forhold til samme måned 2012.

Den kraftige vækst har gjort sig gældende for hele det 1. halvår af 2013 og betyder, at det samlede salg er steget med 9 procent sammenlignet med 1. halvår 2012. Dermed oplever bilsalget en ny rekord for det 3. år i træk.

Den positive udvikling skyldes primært de private forbrugere, der fortsat har mulighed for at købe en helt ny bil, til meget billige penge og som får bedre brændstoføkonomi, garanti og sikkerhed med i købet. Således spår De Danske Bilimportører også, at tendensen vil fortsætte resten af året, hvilket vil være til glæde for både billisterne og miljøet.

Erhvervssalget i juni

Salget af nye varebiler har ikke kunne ikke følge med væksten i personbilsalget i juni. Men ovenpå nogle måneder med både fremgang og tilbagegang, så gik salget frem med 10 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Fremgangen er dog ikke nok til, at det 1. halvår overgår samme periode sidste år. Salget lå i stedet 2,4 procent under niveauet i 2012.

Anderledes ser det ud for lastbilerne. Der blev således kun indregistreret 231 nye lastbiler i juni i år, mod 276 biler sidste år. Et fald på 16,3 procent, hvilket tillægges finanskrisen og den ændrede markedssituation i transportbranchen

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto