Nye vinduer i sommerhuset er mere end bare pynt

Der er næppe noget så trist som udtjente vinduer. De skæmmer huset, slipper varmen ud og pirker måske til ejerens dårlige samvittighed, fordi de trænger til at blive malet. Igen. Det er der ikke meget ferie og idyl over. Derfor kan det være en god idé at kigge sit sommerhus efter i karmene og vurdere, om det er ved tiden at købe nye vinduer og døre til familiens fristed. En investering både i huset og det gode liv.

Vedligeholdelsesfri vinduer vinder terræn

”Man kunne jo være så snedig at vælge vedligeholdelsesfri vinduer, så man slipper for at bruge sine ferier på at slibe, grunde og male,” siger Thomas W. Hansen, der arbejder som rådgiver hos vinduesproducenten Rationel.

”Moderne vinduer med en skal af aluminium skal slet ikke males. Og tid sparet med penslen, må være tid tjent i liggestolen.”

Forbedrer indeklimaet og sikkerheden

Samtidig forbedrer moderne vinduer indeklimaet, fordi de er designet til at mindske træk, kuldenedfald og indvendig kondens. De isolerer så godt, at man også vil kunne få glæde af sin sommerbolig i årets kolde måneder. Og endelig er de ifølge rådgiveren langt bedre til at holde tyvene ude end gamle vinduer.

”Hos Rationel kan man slet ikke købe et produkt uden robuste beslag og limet rude – der er jo ingen grund til ligefrem at invitere tyvene ind,” siger Thomas W. Hansen og påpeger, at det lige netop i et sommerhusområde kan være fornuftigt også at laminere ruden og sørge for forstærkede lukkepunkter mellem ramme og karm for at gøre det så besværligt som muligt at bryde ind.

Gør brug af boligjobordningen

Sommerhusejere har siden april kunnet få tilskud til håndværkere gennem regeringens såkaldte Boligjobordning, der tillader er skattefradrag på op til 15.000 kroner for udgifter til håndværkeres arbejdsløn. Det betyder, at ejeren af et sommerhus faktisk vil kunne få 5.000 kroner stukket i hånden af staten som tilskud til monteringen af nye vinduer.

”Det må også tælle med i overvejelserne rundt om i de danske sommerhuse,” mener Thomas W. Hansen. ”Det er den rene win-win – staten giver et nap med, og sommerhusejerne får lov at slappe af i deres ferie.”

Vind nye vinduer fra Rationel for 50.000 kr.

En heldig ejer har nu mulighed for at vinde nye vinduer og døre til sit sommerhus for i alt 50.000 kroner. Klik ind på rationel.dk for at deltage i konkurrencen

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto