Studerende kan miste retten til billig transport

Det kan give alvorlige lomme-smerter at udskyde eksamener. Studerende, der på grund af for eksempel sygdom bliver mere end 12 måneder forsinkede på deres videregående uddannelse, mister nemlig ikke bare retten til SU, men også retten til billig kollektiv transport til deres uddannelsessted, skriver metroxpress.

Også selv om de er indskrevet på uddannelsen og følger undervisningen.

Det nye Ungdomskort

Det er konsekvensen af det nye Ungdomskort, som blev indført den 1. august. For en studerende, der pendler fra København til Roskilde Universitet, løber det op i en månedlig ekstra transportudgift på 673 kroner.

Det er mange penge, når man samtidig har mistet retten til SU, mener Jakob L. Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd. Og når SU-reformens skærpede krav til studieaktivitet træder i kraft i 2016, vil hammeren falde allerede efter seks måneders forsinkelse i studierne.

Forlænger studietid yderligere, mener Jakob L. Ruggaard

»Det er uholdbart. Det betyder jo, at det vil tage endnu længere tid at færdiggøre studierne, fordi man er nødt til at arbejde mere ved siden af for at få råd til transport,« siger Jakob L. Ruggaard til metroxpress.

Derfor vil Ruggaard på et møde med transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) i næste måned kræve, at alle studerende – uanset alder og studieaktivitet – får ret til Ungdomskortet. Samme krav lyder fra Enhedslisten, der vil rejse sagen over for SU-forligskredsen. Venstre er ifølge SU-ordfører Mads Rørvig parat til at se på en overgangsordning, frem til SU-reformen træder i kraft.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra transportministeren.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto