Hvordan lyder Danmark?

I programmet ’Kalles DanmarksTour’ tager multikunstneren Kalle Mathiesen rundt i hele Danmark for at finde musik i alle tænkelige genrer.

Nyt musikprogram på Ramasjang

I en ny programserie på DR Ramasjang ’ Kalles DanmarksTour’ kommer Danmarks yngste børn snart til at møde en ny ven. Den konservatorieuddannede Kalle Mathiesen vil med sit gennemmusikalske og multiinstrumentale talent tage rundt i Danmark for at finde og skabe musik, hvor man mindst venter det.

På stikkerne i en orange bil

Kalles tur gennem Danmark foregår i en stor og meget genkendelig orange bil. Hver gang han kommer til en ny by, viser børn ham noget af det mest unikke, der findes i byen. Så slår Kalle på det med sine trommestikker, og musikken og sangen bliver udviklet spontant i et samarbejde mellem børnene og Kalle.

Musik i byer og krop

-For mig er det er vigtigt at få mere musik ind i vores hverdag, i vores byer og i vores krop. I Danmark har vi en tendens til at leve et urytmisk liv, der primært er baseret på funktionalitet. Men mit møde med en masse af Danmarks børn har heldigvis vist mig, at børn er helt åbne over for al den musik og de lyde, der omgiver os til dagligt – også det, der ikke ligger lige for, siger Kalle Mathiesen.

dr ramasjangMusik i alt – alt er musik

Figuren Kalle kan ikke forstå, hvad voksne siger. Til gengæld er han fordomsfri, legesyg og nysgerrig. Og han opdager hele tiden nye fantastiske sider af Danmark. Det sidste har været en særlig stærk drivkraft bag programmet.

Et program, der i sjælden grad har nysgerrighed

-Med ’Kalles DanmarksTour’ har vi fået et program, der i sjælden grad har nysgerrighed, åbenhed og en smittende entusiasme som motor. Det er en måde at møde verden på som ellers kendetegner barnet – men altså også den gode Kalle! Det er i den grad inspirerende for os alle sammen, siger Ulla Hæstrup, redaktør på DR Ramasjang.

Alt er musik

Producent og instruktør Ulla Hasselbalch siger:

-Ud over musikaliteten har det været vigtigt for os at komme rundt i hele landet og spontant lade os gribe af de lyde, børn og steder vi har mødt. Der er masser af eksotiske steder i Danmark, hvor rytmerne har optimale vilkår, hvis man kigger godt efter og er åben over for det. Så er der nemlig lige pludselig musik i alt – og alt er musik.

Hver by har fået sin helt egen hyldestsang fra Kalle, der opføres på ladet af den orange bil.

Kalles DanmarksTour besøger 12 byer i 12 programmer: Vordingborg, Faxe, Maribo, Kalundborg, Frederikssund, Ringkøbing, Ikast, Frederikshavn, Odense, Fåborg, Tønder og Skive.

Man kan følge med på DR Ramasjang fra torsdag den 29. august klokken 17.30.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto