Det sker i erkendelse af, at flere børn og unge er psykisk sårbare og at det har betydning for, at de klarer sig dårligere end andre unge både i skolen og i deres sociale relationer. Han ønsker en varig ungepakke, der målrettet og konkret understøtter disse børn og unge.
Forslag sendt videre til budgetforhandlinger
– Jeg er rigtig glad for, at udvalget sender mit forslag om ungepakken videre til budgetforhandlingerne. Vi skal give psykisk sårbare børn og unge et bedre børne- og ungeliv og dermed et bedre afsæt for at klare sig senere i livet. Det kan vi med ungepakken, som både kan supplere og understøtte de indsatser, vi allerede har i gang, siger Morten Gjerskov.
Han understreger, at der løbende skal sættes mål for indsatsen, og at den skal udvikle sig i et samspil med andre kommunale og frivillige initiativer, der er rettet mod denne målgruppe.
Forslag om lokal tandpleje i yderområder
Forebyggelses- og Socialudvalget sender også et forslag om lokal skoletandpleje i den nordlige og sydlige del af kommunen til budgetforhandlingerne.
– Borgerne i nord og syd skal i dag sende deres børn til Roskilde, hvis de vil benytte den gratis kommunale tandpleje. Jeg glæder mig meget over, at der er fuld opbakning til mit forslag om at give dem et tilbud i lokalområdet. Der er flere muligheder i spil, men vi har ikke lagt sig fast på en bestemt. Det bliver nu op til de videre budgetforhandlinger, siger Morten Gjerskov.
Blandt mulighederne er både opførelse og indretning af kommunale tandklinikker og indgåelse af aftaler med private tandlægeklinikker.
Børnetandpleje på 7 skoler i Roskilde
Børnetandplejen er i dag lokaliseret på 7 skoler i Roskilde, som årligt behandler ca. 14.000 børn og unge. Desuden behandles ca. 4.600 børn og unge hos privatpraktiserende tandlæger, hvoraf flere og flere overgår til kommunal tandpleje. Det samlede antal børn og unge ligger stabilt på ca. 18.300 frem til 2018.