Roskilde kan potientielt spare 25% på skolerne

Få det maksimale ud af skattekronerne

Kommuner som Billund, Brøndby og Esbjerg er rigtig gode til at få det maksimale ud af de skattekroner, der bliver postet i folkeskolen, knap så godt går det i Roskilde, Faxe og Halsnæs. Det viser en ny rapport fra Produktivitetskommissionen og Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA), skriver Politiken.

Nogle kommuner kan blive mere effektive

I rapporten tages der højde for, at nogle kommuner har mange elever fra ressourcesvage hjem. Også 10 andre forhold er inddraget b.la. hvor mange timer eleverne får, hvor mange børn der er i klasserne og hvor meget sygdom der er hos lærerne. Tallene tyder således på, at der er et betydeligt potentiale for, at nogle kommuner kan blive mere effektive,« siger formanden for kommissionen, Peter Birch Sørensen, der også er tidligere økonomisk overvismand.

Roskilde scorer 0,75 i undersøgelsen

Til eksempel, burde en kommune som Roskilde, der scorer 0,75 i undersøgelsen, ifølge den model forskerne bruger, kunne skære 25 % af deres udgifter og »levere samme service«. Det siger siger forsker fra KORA, kurt Houlberg, til Politiken.

Dybdegående analyse tilbydes

Det kan for eksempel ske ved at målrette undervisningen på en måde, så man får mere ud af lærernes ressourcer. Planen med rapporten er, at de kommuner, der har en lav score, kan bede Produktivitetskommissionen om at få lavet en endnu mere dybdegående analyse af, hvordan de bruger deres folkeskoleressourcer, og derved få mere for deres penge.

Det har ikke været muligt at få fat på Mette Holmgreen Truesen (F) formand for Skole- og børneudvalget, for at høre, om Roskilde kommune påtænker at tage imod tilbuddet, om en dybdegående analyse af kommunens folkeskoleområde.

Kilde: Dagens.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto