Tørsvømmerklub tør, hvor andre tøver

Samlede 500 underskrifter på en dag

En lille håndfuld tørsvømmeraktivister samlede de første 500 underskrifter ind  på kun en dag –  til den årlige høstfest i Viby d. 31. august.

Kort før Viby Høstfest fandt en håndfuld svømmeenthusiaster på at indsamle mindst 1000 underskrifter til aflevering til fritids- og kulturudvalgets møde den 11. September. På denne dag fik de samlet de første 500 ind.

Ikke svært at læse skriften på væggen

Facebookgruppen: Viby Tørsvømmerklub blev oprettet i 11 time i ordet bogstaveligste forstand, nemlig kl. 11 aftenen før høstfesten. Fem dage efter tæller gruppen allerede 50 medlemmer, og flere tørsvømmere tikker løbende ind i gruppen.

På facebook er det ikke svært at læse skriften på væggen om, rimeligheden af at etablere en svømmehal i lige netop Viby. Et vægtigt hovedargumentet handler om, at politikkerne skal tage kommunesammenlægningen alvorligt, så Roskilde Syd  – den tidligere Ramsøkommune – også får en svømmehal. Roskilde har op til flere svømmehaller, Jyllinge har en enkelt svømmehal, men Viby har ingen.

Ramsøbørnene lærer ikke at svømme

Tidligere lærte ramsøbørnene ikke at svømme pga. lang afstand til andre kommuners svømmehaller – og det er stadig præcis det samme også efter kommunesammenlægningen. Alligevel er etableringen af en svømmehal i Viby tilsyneladende allerede taget af den politiske dagsorden – endda i et valgår!

Intet til Viby alt til Roskilde

Til gengæld er en svømmehal så stor som møllevinger på tale i Roskilde, hvilket har fået ”tørsvømmerhekse” til at kaste forklædet på politikkernes store pengekiste, der indeholder både bronze, sølv og guldmønter i så store mængder, at der skal tiltrækkes OL medaljevindere fra nær og fjern til Roskilde.

Tørsvømmerklubben kridter skoene

I Viby kridter tørsvømmerklubben svømmeskoene og slår kryds ud for de politikkeres huse, der ikke skal have Vibystemmer til det kommende valg. På en tør svømmedag kan man allerede skimte galgen udenfor Vibyhallen, der hænger og dingler frem til Cityforeningens vælgermøde d. 11. november. Der spås om kolde vinde fra syd, der blæser ind over kareterne fra Roskilde i valgåret.

Læse mere på facebookgruppen: Viby Tørsvømmerklub – Anne Klein, Viby d. 5. september, 2013

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto