10 nye kostråd fra fødevarestyrelsen

Mere præcist bør vi maks indtage 500 g kød om ugen, fisk undtaget. Sagt med andre ord, ned med mængden af svin og kvæg, og op med mængden af fisk, også til frokost.

Ned med salt og op med fisk

Et af rådene opfordrer dermed forbrugerne til at skrue op for indtaget af fisk. Et andet at spise mad med mindre salt og et tredje at holde igen med smør og fede oste, og så til gengæld bruge sundere planteolier og række ud efter den magre mælk i kølemontren.

Det handler selvfølgelig også om at spise varieret, ikke for meget og være fysisk aktiv. Fordi man hermed er med til at sikre en sund balance i energiregnskabet. Hvofor det i sig selv også er et af rådene fra fødevarestyrelsen.

Solid forskning bag de nye råd

Bag de ti nye kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i sundhed, kost og ernæring og store skandinaviske og internationale forskningsarbejder. Det videnskabelige fundament er lagt af DTU Fødevareinstituttet.

Rådene om at skære ned på sukkerforbruget og i øvrigt drikke vand, er gengangere i Danmarks ti nye officielle kostråd.

Du finder kostrådene her

Her på redaktionen har vi god erfaring med at vende vores fiskefilet i hasselnøddemel i stedet for rasp (lavet hjemme på minihakkeren, det tager 2 min.) – en stor succes hos både børn og voksne 🙂

Kilde: Fødevarestyrelsen

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto