2 unge skytter blev danmarksmestre

Det er første gang, at de to piger erhverver den flotte titel.

13-årige Stephanie Grundsøe og 14-årige Emilie Ida Rasmussen var ikke til at skyde igennem, da det stod klart, at de havde vundet hver sin klasse og dermed var blevet danmarksmestre på distancen 50 meter. Stephanie Grundsøe blev danmarksmester i BK 1 klassen og  Emilie Ida Rasmussen blev danmarksmester i BK3 klassen.

Glad Emilie nød hele weekendens oplevlse

Det var DGI skydning, der stod som arrangør af DM, som fandt sted på nordens største skydebaneanlæg i Vingsted uden for Vejle.

“Det er bare så fedt”, siger en glad Emilie fra Gundsølille Skytteforening og tilføjer, at det i det hele taget har været sjovt at være med til DM sammen med omkring 1000 andre børn og unge.

Stolt Stephanie blev udfordret

Stephanie danmarksmester i skydningDet er noget helt andet end at træne hjemme i foreningen, når man pludselig skal kæmpe mod andre, der er lige så god som en selv.

Til DM er skytterne inddelt i forskellige klasser, så de altid kæmper mod nogen på deres eget niveau.

“Det er klart, at det giver sommerfugle i maven, når man er med til et stævne med så mange gode skytter. Der er også en masse, der kigger på, så man skal virkelig kunne lukke sig inde i sig selv og holde fokus på det, det handler om – nemlig at ramme midt i skiven”, siger Stephanie, der opnåede 400 points ud af 400 mulige i BK 1 klassen.

Mere end en medalje

Guldmedaljen var ikke den eneste medalje Stephanie hentede. Hun fik sølvmedaljen på 300 meter både individuel og som deltager på DDS Roskildes landsdelshold og sølvmedaljen i 50 meter finalen, hvor de otte bedste skytter deltog.

Tommy vandt sølv

Også Tommy Sørensen fra Gundsølille klarede sig godt, Tommy fik sølvmedalje som deltager på landsdelsholdet på 300meter.

Skydning styrker fællseskabet

At gå til skydning, er andet og mere end at skyde til måls. Skydningen er naturligvis omdrejningspunktet, men der sker også en masse andre aktiviteter, som er med til at styrke fællesskabet,  bare det at være sammen med kammerater og trænere fra foreningen, og ikke mindst de andre skytter fra DDS Roskilde i en hel weekend, er en oplevelse i sig selv.

16. september starter indendørs sæsonen, og så skydes der i perioden 16. september 2013 – 19 marts 2014  i kælderen under Gundsølille Hallen.

Træningstiderne er:

  • Mandag  18:00 – 20:00 (fortrinsvis børn,  juniorer og familier)
  • Tirsdag  18:30 – 21:00 (kun vokse selvhjulpne skytter)
  • Onsdag  18:30 – 20:30  (for alle – her skydes der på 10m og 15m)

FAKTA

DGI skydning er en del af DGI, som har ca. 1,6 millioner medlemmer. Der er omkring 70.000 skytter, der skyder i de 755 foreninger, som er organiseret under DGI skydning. Hvert år holdes DM i baneskydning -både udendørs og indendørs – og for både riffel- og pistolskytter.

Udendørs DM skydes i september på distancerne: 50 meter, 200 meter og 300 meter – for riffelskytter, mens pistolskytterne skyder på 25 meters afstand.  Til indendørs DM i marts skydes på 15 meter for begge grupper skytter. Læs mere om skydning på skytten.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto