Mathias Krigbaum fra Roskilde vandt sølv ved VM

Mathias deltog i et både medrivende og ikke mindst, flot løb i Forenze, da herre juniorrytterne skulle kæmpe om verdensmesterskabet i enkelstart.

Sådan var ruten

Herrejuniorrytterne skulle dyste på en 22,1 kilometer lang, flad rute, med to mellemtider undervejs, efter cirka 12,7 og 17 kilometer. 84 drenge var til start og heraf var to danske, nemlig Emil Wang og Mathias Krigbaum.

Løbet

Som en af de først startende på dagen var amerikanske Mostov Zeke. Han kørte de 22,1 kilometer i tiden 27.17 og det skulle vise sig at være en ganske holdbar tid. Da omkring halvdelen af rytterne var kommet i mål havde ingen andre hverken kørt hurtigere ved mellemtiderne eller i mål, og amerikaneren førte dermed løbet.

For Luxemburg kørte Tom Wirtgen, hans tid, der var næsten et minut langsommere end Mostov Zekes, havde længe holdt hans indtag på andenpladsen. Han blev dog skubbet et par placeringer ned, da Ole Forfang fra Norge satte dagens hidtil næstbedste tid med 27.41. Endnu en amerikaner, Michael Dessau, havde sat sig på tredjebedste tid.

Danskerne med i kampen

Første dansker afsted i løbet, var den danske juniormester, Emil Wang. Han kom godt fra start og da Emil Wang havde kørt i femtebedste tid ved første mellemtid, var også han med i medaljekampen.

Ikke mange minutter efter Emil Wang, blev den anden danske deltager, Mathias Krigbaum, sendt af sted,  på en rute, som lå perfekt til den tidligere europamester i enkeltstart.

Matias havde de bedste mellemtider

Mathias Krigbaum tordnede af sted og over målepunktet ved første mellemtid, og den danske tempospecialist satte her bedste tid, ved at have kørt fire sekunder bedre end Mostov Zeke. En spændende udvikling på løbet, hvor en dansker nu truede den amerikanske triumf. Samtidig måtte Norge erkende, at Ole Forfang ikke havde kørt sig til en medalje.

Danske Mathias Krigbaum var fremragende kørende, og ved anden mellemtid havde han øget forspringet til Mostov Zeke, så det nu lød på ti sekunder. Det begyndte at ligne dansk succes.

Sejeren

På dagen var Mathias Krigbaum særdeles stærkt kørende og satte bedste tid i mål, hvormed han skubbede amerikanske Mostov Zeke væk fra ’hot seat’.

Mathias Krigbaum måtte dog i sidste ende erkende, at Belgiens Igor Decraene, den dag, var stærkere, da han på mellemtiderne med snæver margin overgik danskeren – og i mål med tiden 26.56.83 var hurtigst af alle, otte sekunder bedre end Mathias Krigbaum.
Dermed blev det til en flot sølvmedalje til Mathias Krigbaum, der sikrede Danmark den hidtil anden VM-medalje ved disse verdensmesterskaber.

Den anden danske deltager, Emil Wang, sluttede som nummer 11.

Mathias Krigbaum sølv ved VM

Emil Wang nr 11 ved VM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: feltet.dk og teamroskildejunior.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto