Gennemførte mini triathlon med sclerose i bagagen

I sidste uge, skrev vi hvordan Franciska fik sit liv vendt op og ned, da hun i en alder af næsten 35, fik stillet diagnoen scelerose. Franciska blev medicineret og fik alvorlige bivirkninger, men trænede sig ud af et høj medicinforug, så medicinen blev medspiller i Franciskas liv frem for en modspiller.

Uopnåeligt mål besejret.

Franciskas behovet for mål og motivation i træningen blev sat i perspektiv, nu hun kunne træne så meget. Det blev nødvendigt at gøre andet end blot at tage til træning, så hun meldte sig til forskellige løb og kom ved en misforståelse til at melde sig til et 10 kms løb. Trods misforståelsen  aftalte hun med sin løbemakker, at de bare kunne løbe de første 5 km og gå de sidste 5 km. Men sådan gik det ikke … Franciska og hende løbemakker løb alle 10 km og kom i mål, ikke bare med sejren og en fornuftig tid, men også med en bedrift Franciska mentalt aldrig havde troet hun nogensinde kunne gøre.  Et mål hun ikke havde haft mod på at sætte for sig selv, var opfyldt, og det gav virkelig blod på tanden. Det blæse ganske enkelt alle overspringshandlinger og undskyldninger af banen.

Læs her hvordan Franciska fik diagnosen og trænede sig ud af medicinen

Udfordringen

I sin søgen efter brugbare mål, stødte hun på en annonce for KMDs mini triathlon i avisen. Man skulle svømme 400 meter i åbent hav, cykle 18 km og løbe 4 km i midten af august. Franciska meldte sig til uden tøven, men også lidt på bar bund. Hun havde ingen cykle at køre på og hun havde ikke svømmet siden hun var barn og slet ikke i åbent hav, så hun vidste, at der skulle hjælp til. Så hun satte sig til tasterne og skrev sin historie ned og sendte den til en række sponsorer, i håb om at de ville træde til og hjælpe.

Udstyret i orden

Og ganske kort tid efter var Roskilde Tri Klubs formand overbevist. Han åbnede en masse døre og pludselig stod Franciska med svømmetræning, løbesko, tri-dragt og ikke mindst en fantastisk tri-cykel som hun fik lov at låne under træningen og til selv eventet.
Samtidig stod FysioCenter Roskilde parat med støtte og råd, til træning uden skader og sund kost.

Det var en overvældende og meget positivt at oplevelse, fortæller Franciska, som af samme årsag nu havde god grund til at tro på, at hun ville kunne gennemfører.

Hen over sommeren øgede Franciska sin træningsindsats fra 5 gange om ugen, til 2x 5 gange om ugen. Her var hun i selskab med triathleterne fra Roskilde Tri klub, de havde taget hende underderes  vinger og trænede hende hårdt, men på egne betingelser og med resultater som hele tiden flyttede sig i positiv retning. Franciska beskriver de måneder som en fantastisk rejse fyldt med energi, uden smerter og træthed og med en omsorg og støtte fra alle de 17 sponsorer, som er en sjældenhed i vores ellers så travle og selvcentrerede verden.

Dagen for eventet

Scleroseramte Franciska gennemfører minitriathlonOg selv om det var svært at lære fx at finde glæden ved at svømme i havet igen og troen på, at hun kunne cykle på så avanceret en cykel, så lykkedes alt træningen over alt forventning. Hver uge var en lille sejr. Så da dagen oprand for KMDs mini triathlon, var Franciska fuldstændig klar til kamp.

Hun gennemførte eventet i tiden 1 time og 24 min i silende regn, men med en fantastisk følelse i kroppen af at have vundet over sin sygdom – i hvert fald den dag. En følelse hun brænder for at dele med alle andre som hver dag kæmper med at komme i gang med træningen af forskellige årsager.  Det er aldrig for sent at starte og det er aldrig for lidt hvis bare du bliver ved at gøre noget. At gøre noget, selv lidt, er altid bedre end at give op og blive hjemme.

Vigtigt budskab at vidergive

Franciska ønsker naturligvis at fortsætte med at træne ihærdigt og hun er pt. I fuld gang med at finde midler til at købe den flotte tri-cykel, som stadig står som symbol på, at hun har flyttet den psykologiske barriere for hvad hun troede var muligt. Samtidig varmer hun sig dagligt ved alle de positive tilkendegivelser hun får fra mennesker omkring hende. Men hun arbejder også på, at kunne give lidt tilbage, i form af at bringe budskabet om at træning er så utroligt godt – både for scleroseramte men også for alle andre – ud til så mange som overhovedet muligt.

Hun løber, svømmer og cykler, fordi hun VIL og endnu KAN ……

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto