Ekspert advarer: Unge rammes ofte af tricktyveri

8.000 gange årligt eller 22 gange om dagen udsættes en person på 20-24 år for et lomme- eller tasketyveri ifølge Danmarks Statistik. Der er tale om den mest udsatte aldersgruppe herhjemme, og stigningen udgør cirka 150 procent siden 2009.

Myte: Unge rammes ikke af tricktyve

Det er lidt af en myte, at de unge er hurtige til at opfange hvad der sker og ikke hopper på tricks. Meget ofte lader de en fremmed komme helt tæt på for derefter at stå på gaden uden smartphone eller pung kort tid efter, fortæller Sunny Cagara, foredragsholder og rådgiver inden for tricktyveri.

Han understreger, at politiet ikke fører særskilt statistik over, om tyveriet er opstået som følge af tricks eller snyd, men at udviklingen taler sit skræmmende sprog:

Studerende sidder ofte på caféer med smartphonen fremme på bordet eller opfører sig for afslappet, når de er fulde. Det giver gang på gang tyvene alt for let spil, siger Sunny Cagara i en pressemeddelelse.

Dansetyve

Som eksempel nævner han de såkaldte dansetyve i centrum af København, som også huserede på Roskilde Festival i år. En form for tricktyveri udført af udlændinge, der opfører en lille dans for at komme tæt på og distrahere offeret, så den dyre taske, pungen eller smartphonen pludselig er væk.

Ifølge forsikringsselskabets Topdanmark er netop tyveri af unges smartphones blevet mangedoblet hen over de seneste fire år, og desværre har cirka en femtedel af alle unge under 34 ikke en indboforsikring, som dækker tabet af den dyre ejendel.

Gode råd

Studerende og andre unge bliver simpelthen nødt til at tage de forholdsregler, som den ældre generation efterhånden er begyndt at tage til sig, fortæller eksperten Sunny Cagara, der har følgende gode råd til målgruppen:

  • Hold dine ting tæt på kroppen og hav altid en fast lomme til pungen og én til smartphonen – lyn dem begge til. Inderlommen er det sikreste sted
  • Vær kritisk. Skab en sikkerhedsafstand til fremmede mennesker
  • Lad være med at lade telefon eller tablet-pc ligge fremme på cafébordet og gå ikke fra den
  • Anvend evt. en bevægelsessensor – såkaldt Hipkey – til at advare med bip, når andre løber med din smartphone

Kilde: Dagens.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto