Allehelgen: Rakkerpak og rædsler hjemsøger Sagnlandet

Allehelgen er en højtid, hvor de levende mindes de døde. Men ikke alle døde har haft et lykkeligt og sorgløst liv. Mange af fortidens døde har derimod gået grueligt meget igennem, fortæller Ane Jepsen, der er arkæolog og formidlingsansvarlig i Sagnlandet Lejre: Vi har kigget tilbage i de historiske kilder, og der er vi stødt på en masse fortællinger om personer, som engang har levet, og hvis liv har haft nogle væmmelige sider, siger hun og fortæller, at Sagnlandet i weekenden den 2. og 3. november, i anledning af Allehelgen, omsætter de mange bloddryppende historier til en saftig spøgelsestur fyldt med løse ligdele, grumme skæbner og brutale afstraffelsesmetoder.

Gys er ikke kun for gysets skyld

Men selvom der til Allehelgen bliver skruet helt op for uhyggen og spillet på alle de dystre tangenter, er spøgelsesturene ikke kommet til verden alene på grund af deres evne til at få børn og voksne til at grine og gyse: Allehelgensturene i Sagnlandet Lejre er ture, hvor vi, via gyset og uhyggen, fortæller om fortidens samfundsvilkår og livsbetingelser, siger Ane Jepsen og lover med et glimt i øjet mindst en fortrinlig forskrækkelse til alle fremmødte gæster: De aller- allermindste, skal man nok lade blive hjemme. Men for familiens lidt større børn, dem, der ellers er lidt svære at imponere, er spøgelsesturene til Allehelgen en suveræn mulighed for at godt gys.

Tid og Sted: Lørdag den 2. og søndag den 3. november kl. 14-16.

Hver tur varer cirka halvanden time og sluttes af med en kop varm blodrød saft i Videsøhus. Mødested i Sagnlandets Butik, der har åbent for billet og varesalg. Turen koster 65 kr. for voksne og 45 kr. for børn. Bemærk sæsonpas giver ikke gratis adgang til de guidede temature, ligesom Sagnlandets øvrige aktiviteter ikke er åbne.
Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto