Jul på landet

Det sørme, det sandt’ december. Sådan lyder de første ord i titelsangen til DR julekalenderen ’Jul på slottet’. Og selvom det da er december ganske snart, så har Sagnlandet Lejres landbokone Sørine intet slot at holde jul i. Heldigvis forhindrer det ikke julehyggen i at nå frem til de små husmandssteder i Krikkebjerghuse, hvor ovnen luner, stuen dufter af hjemmebagte pebernødder, og der er gjort klar til gæstebud fra nær og fjern.

Jule mad, drikke og musik

På loftet står en stor skål grød til Nisse Niels, og i stuen sidder spillemændene klar med noder til juledans og sang. Her kan man slukke tørsten og få varmen til de rene husmandspriser, når Sørine til pebernødderne serverer både varm saft, kaffe, the og øl med smørklat, som det sig hør og bør, når det er jul. Rumler maven for alvor, kan man kigge forbi cafeen, der byder på alt fra flæskestegssandwich til risengrød og gløgg.

Lav dine egne julegaver

Er maveskindet spændt og tørsten slukket, kan man udforske sin kreative side i de mange hyggelige juleværksteder, hvor man for en smule mønt kan folde bivokslys, støbe tinsoldater, lave sine egne bolsjer og meget, meget mere.

Hjælp til julegaverne

Har man ikke mod på at lave julegaverne selv, er der hjælp at hente i de historiske værksteder, hvor pottemagerne har lavet smukke kammerstager til julens lys, væverne har plantefarvet sagnlandsgarner i den blødeste uld, og smedende hamrer og banker på håndsmedede gaveideer. I butikken bugner det med originale og traditionsrige jule- og mandelgaver i alle afskygninger.

Hjælp fra Sagnlandets nisse

Har man allerede helt styr på årets julegaver, kan man i stedet hjælpe Sagnlandets nisse. Han har nemlig fundet en hjertenskær, og til det at have sådan én hører traditionen at give kærestegaver. Desværre falder det ham svært at finde det helt rigtige til en sød nissepige. Giv en hjælpende hånd, gå på opdagelse i vinterlandskabet og hjælp Sagnlandets nisser med at finde de bedst mulige gaver. Hent nissefolderen gratis i butikken, hvor jagten starter. Nissejagten er en familieoplevelse og børn har brug for hjælp fra en voksen for at løse opgaverne.

Tid og sted: 30. november -1. december, 7.-8. december og 14. – 15. december kl. 11 – 16.

Se mere på www.sagnlandet.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto