Stormen ”Bodil” hærger stadig – også i Roskilde

Roskilde Havn med forhøjet vandstand

Roskilde Havn har 1-1½ meter forhøjet vandstand der giver store problemer og frygt for det der er værre. Meteorologernes beregninger forventer forhøjet vandstand helt op til 2 meter i Roskilde Fjord.

Den forhøjede vandstand kan give problemer i alle havne i Roskilde Fjord. I havne som f.eks. Roskilde Havn er der risiko ved både der er bundet fast med for kort line, da der så er risiko for, at bådene kæntrer. I Roskilde Havn er dele af molen helt dækket af vand fra fjorden og det indianske tipi telt er tæt på også at få besøg af vand.

Vikingeskibsmuseet Roskilde i nødberedskab

Vikingeskibsmuseet Roskilde er netop nu i gang med, at beskytte sig med sandsække rundt om museet, da vandstanden kun er under ½ meter fra vinduespartierne ud i mod fjorden. Inde i selve museet arbejdes der på højtryk for, at få sat træ forstærkninger op imod vinduerne for at undgå at de sprænges eller trykkes ind af presset fra vandet. Beredskabsstyrelsen er trådt til for, at hjælpe med det store arbejde.

”Alle folk er på Vikingeskibsmuseet nu. Vi laver dæmninger, og inde på selve museet bliver der lavet afstivninger. Alle vinduer bliver beklædt med plader, så museet beskyttes til at modstå vandet, der ventes at blive en halv meter højere, end det nogensinde har været” siger chefvagt ved Beredskabsstyrelsen i Hedehusene, Michael Rasmussen.

Også de omkringliggende vikingeskibe afdækkes med presenning og i det hele taget er der heftig aktivitet for, at beskytte de dyrebare historiske skatte der er i havneområdet.

Send billeder til RoskildeNyheder.dk

Send endelig billeder til os hvis du har oplevet eller set noget fra de skader eller hændelser der er sket rundt omkring.

Send billeder til vores mail: kontakt@roskildenyheder.dk og vi vil få sat billederne på hjemmesiden her hurtigst muligt.

{gallery}stormen-bodil{/gallery}

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto