Flere ejerboliger til salg end sidste år

Men enkelte steder i landet går udviklingen i den modsatte retning. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for november 2013.

Der står 643 flere parcel- og rækkehuse, 305 flere ejerlejligheder og 891 flere fritidshuse til salg end for et år siden. Der ligger dog visse regionale forskelle bag tallene.

Se aktuelle boliger i postnummer 4000 her på RoskildeNyheder.dk

”Det overordnede billede er, at der står flere ejerboliger til salg i dag end for et år siden, selvom boligudbuddet er faldet i november. Der er dog dele af landet, der går mod strømmen. Det seneste år har det været udtalt på markedet for parcel- og rækkehuse. Mens der er kommet flere huse på hylderne hos ejendomsmæglerne i Jylland og på Fyn, er det lige modsat på Sjælland og øerne. Her har boligkøberne fået færre huse at vælge imellem,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Lidt kortere udbudstider

Den gennemsnitlige udbudstid på huse ligger omkring ti måneder. Udbudstiden på ejerlejligheder er ca. syv måneder. Udbudstiderne er faldet en smule for begge boligtyper det seneste år. Udbudstiden på fritidshuse er i dag over 14 måneder og stort set uændret i forhold til samme tidspunkt sidste år.

”Udbudstiderne på huse har ligget nogenlunde konstant omkring ti måneder gennem en længere periode. Der er dog regionale forskelle. Omkring København er udbudstiderne på både parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder omkring en måned kortere end for et år siden. De korteste udbudstider finder vi på ejerlejligheder i København, der blot har stået til salg i lidt over tre måneder,” konstaterer Ane Arnth Jensen.

Højere udbudspriser i Hovedstadsområdet

Der er højere udbudspriser på både huse og ejerlejligheder i København. Mens Hovedstadsområdet har højere udbudspriser på huse, er der lavere udbudspriser på huse i resten af landet. Udbudsprisen på ejerlejligheder i Københavns og Frederiksberg Kommune er øget med over 10 pct. Udbudspriserne på ejerlejligheder er også højere i flere andre større danske byer.

”Der er højere udbudspriser på huse i Hovedstadsområdet sammenlignet med sidste år. På husmarkedet betyder lavere priser udenfor Hovedstadsområdet dog, at den gennemsnitlige udbudspris på parcel- og rækkehuse i hele landet er 0,7 pct. lavere end for et år siden. På ejerlejlighedsmarkedet er der også højere udbudspriser i Hovedstaden, og samtidig er der højere udbudspriser bl.a. i Århus og Aalborg. Samlet set ligger den gennemsnitlige udbudspris på ejerlejligheder i hele landet 4,5 pct. højere end sidste år,” siger Ane Arnth Jensen.

Se aktuelle boliger i postnummer 4000 her på RoskildeNyheder.dk

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto