Roskilde Festival donerer 900.000 kroner til julehjælp

Roskilde Festival er 100 % non-profit, og det er en del af overskuddet fra sommerens festival, der nu varmer i vinterkulden.
 
Det er derfor på grund af Roskilde Festivals gæster og frivillige, at foreningen nu kan dele 900.000 kroner ud til organisationer, der arbejder med socialt udsatte året rundt.

Formand for Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen, siger:

”Foreningen Roskilde Festival har altid haft et særligt fokus på socialt udsatte børn og unge, men i de senere år hører vi fra organisationerne, at behovet for hjælp og støtte er blevet større. Det gælder jo ikke alene i julen. Derfor lægger vi også vægt på, at en del af donationerne går til organisationer, der er aktive hele året og hjælper mennesker med at komme videre”.

Hjælp til kvinder

Blandt modtagerne er Mødrehjælpen og Frelsens Hær, der begge tidligere i december har tilkendegivet, at de har fået mange flere ansøgninger om julehjælp i år end tidligere.

En anden modtager er akut-herberget på Vesterbro i København Café Klare, som modtager 150.000 kroner til deres indsats med at tilbyde udsatte kvinder overnatning og rådgivning.

Britta Lindqvist, daglig leder på Café Klare, siger:

”Donationen fra Roskilde Festival er den bedste julegave, vi ville have kunnet ønske os. Nu glæder vi os over, at vi kan tilbyde lidt mere jul for vores brugere. Jeg glæder mig især over, at der er råd til aktiviteter resten af året, og at vi fortsat kan tilbyde gratis mad til vores brugere”.

Julehjælp i Norge og Sverige

For første gang modtager også norske og svenske organisationer julehjælp fra Foreningen Roskilde Festival, nemlig Frelsens Hær i Norge og Sverige.

Da en del af Roskilde Festivals deltagere kommer fra Norge og Sverige, kigger festivalen også mod nabolandene, når overskuddet skal udloddes.

De 900.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival uddeles til disse ni organisationer:

  • Mødrehjælpen: 300.000
  • Café Klare: 150.000
  • Frelsens Hær Danmark: 100.000
  • Frelsens Hær Sverige: 100.000
  • Frelsens Hær Norge: 100.000
  • Dansk Folkehjælp Julehjælp: 45.000
  • Juleaften i Konventhuset: 35.000
  • Børnenes Kontor Roskilde: 35.000
  • Roskilde Julehjælp: (Roskilde Baptistkirke): 35.000
Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto