Brandkadetter – Færre brande og flere glade børn

TrygFonden støtter projektet, som forankres i Center for Socialt Ansvar.

Brandkadetter gør en forskel og får viden og færdigheder, der støtter dem i at blive aktive og ansvarsbevidste og som giver dem mulighed for fremtidig uddannelse indenfor brand-og redningstjenester. Det viser resultaterne fra tre projekter, der siden 2009 har været gennemført i brandvæsenerne med ca. 250 unge i Greve, København og Roskilde.

Brandkadetter er en success

”Vores brandkadetter er en af de succeshistorier, som vi i beredskabet kan være meget stolte af. Erfaringerne fra Greve, København og Roskilde viser, at det nytter at gøre en indsats over for de unge mennesker”, siger formanden for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer (FKB), Niels Mørup.

Med brandkadetuddannelserne er det lykkedes at bygge bro mellem brandmændene og unge fra lokale boligområder, samt reducere påsatte brande og konfrontationer mellem unge og indsatspersonale.

Indsigt, viden og øget selvværd

De unge får indsigt i brandmændenes verden og brandmændene får et øget kendskab til de unges miljø. Samtidig stiger de unges selvværd, og de får nye værdier som ansvar, tillid og fællesskab, som de tager med sig ind i uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet.

”Derfor vil vi gerne udbrede tilbuddet om at blive brandkadet til unge mellem 10 og 18 år i hele landet, så flere unge får mulighed for at få en meningsfuld brand- og førstehjælpsuddannelse.”, forklarer Niels Mørup.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Læs flere artikler

Login på din konto